Két meglepetés is született az idei FAKK-on!

Két meglepetés is született az idei FAKK-on!

 

Két év után gazdát cserélt a vándorkupa és kerületi kihívója legyőzte a Színészválogatotta az április végén megtartott III. Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupán. A diákok közösségi, szabadidős -és sport tevékenységét támogató, immáron hagyományosnak mondható  focitornáján  két győztes év után kikapott a József Attila Általános Iskola , kupagyőztes lett a Telepy Károly 12 Évfolyamos Iskola csapata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén dobogós lett a Kosztolányi Dezső Általános Iskola. A focikupa ötletét nem csak a futball ferencvárosi hagyományai adták, hanem a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány missziója is, két alapvető céllal:  helyi ügyeket támogatni helyi forrásokból és népszerűsíteni a közösségi adományozást!A kupán helyezést elérő diák csapatok pénzjutalmat is kaptak helyi vállalkozók felajánlásaiból, illetve  a kerületi céges  és magán adományokból gyűjtöttünk a Ferencvárosi Gyerekekért Alap javára is, utóbbi nevében szeptemberre tervezünk kiírni kerületi pályázatot.

Ahogyan a világban sokakat megrázott a Bajnokok Ligájából címvédőként kieső Barcelona drámája, úgy rengette meg a Kerekerdő Parkot a FAKK-on két éve veretlen Színészválogatott felett aratott győzelem híre.

 

Az idén alkalmi csapatként összeálló Igyon egy szódát Ferencvárosért csapatának  lelki felkészülése olyan remekül sikerült – a fiúk még soha nem játszottak korábban együtt- hogy három gólos fölénnyel küldték haza az eddig veretlen sztárvendégeket. A meccseket M. Dénes Tamás sportriporter közvetítette.

A Vándorkupát, a pénzdíjakat és egyéb ajándékokat Anne Zwack asszony, Zwack Péter néhány napja magyar állampolgárságot kapott özvegye, az FKA 100 Barátja  adományozói körének tagja, valamint Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Benedek Gabriella az FKA kurátoriumi elnöke adta át.
A 2013-a FAKK-ot és közvetve a Ferencvárosi Gyermekekért Alapot a következő kerületi kötődésű cégek támogatták pénzzel:
BokrétaAlfa Kft. – 80 000
Csárdi&Csárdi Kft. – 50 000 Ft
DIMA Kft. – 50 000 Ft
FEV IX. Zrt.- 50 000 Ft
FEVE – 80 000 Ft
ITH-Hungary Kft. – 60 000 Ft
Kalotherm Zrt.- 100 
000 Ft
Lehel-Park Kft. – 60 
000 Ft
TRX 
Consulting Kft. – 50 000 Ft

A FAKK résztvevőinek természetbeni adományt adtak:
Boráruda
Zwack Unicum Nyrt
Pink Cadillac
Nándori Cukrászda
Aqua-Nova Kft.
Veranda Grill and Wine
Pesti Vendéglő
Roma Kisebbségi Önkormányzat
Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület
Bohus Kft.
Helyben, a kísérő eseményeken  az FKA 30,830 forintot gyűjtött.
A FAKK,  ill. a Kerekerdő bolhapiacának  közreműködőit és bámészkodóit  Lhotka László szórakoztatta country zenéjével, szintén természetbeni adományként.

Gratulálunk a győzteseknek és köszönjük Mindenkinek a részvételt és a támogatást!!

A III. FAKK kupáról készült kisfilmünk megtekinthető itt.

A nagy sikerű kísérő eseményeken összegyűlt (Bolhapiac , szerencsesütik) egyéb adományokkal együtt kb. 400 ezer Forint már van a szeptemberi pályázatra elkülönítve, de gyűjtünk, tankolunk fel továbbra is,  a tavaszi szezonban!

Tankolj fel! adománygyűjtő kampányunk következő eseményére május 12-én kerül sor a Nagycsarnok mögötti új téren, lásd Szelid Motorosok Találkozója!!