Ferencvárosi Gyermekalap

Ferencvárosi Gyermekalap

A Ferencváros közössége igen heterogén összetételű, jelentős a halmozottan hátrányos helyzetű családok száma. Lakossága a legutóbbi időkig folyamatosan csökkent, ezért fontos, hogy a családok szívesen és hosszú távra tervezzenek a kerületben!

A nagy forgalmú negyedek rontják a gyerekek egészséges életesélyeit, s a sűrűn lakott, épített környezetben igazi kihívás a legfiatalabbak fokozott mozgás- és térigényeit biztonságosan kielégíteni. Találkozóhelyekre, játszóterekre, s a kevés jövedelemmel rendelkezôk számára is kihasználható lehetôségekre van szükség.

Mivel igen sok gyerek tanul a helyi intézményekben, a délutáni-hétvégi szabadidôben fontos cél az ő  hatékony elérésük, figyelembe véve a rendkívül sokféle kulturális-anyagi-etnikai lakossági hátteret is.

A gyerekkorban kialakuló helyi kötődés fontos erőforrás lehet az identitáskeresés időszakában, és segíti a felnőttkor termékeny (helyi) kötődésenek kialakulását. Szándékunk az, hogy segítsük a gyerekek egészséges fejlődését és az előítéletmentes együttélést.

 

Ha Ön úgy gondolja, hogy egy kisebb összeggel vagy akár egy nagyobb adománnyal szintén szeretné támogatni az Ferencvárosi Gyerekalap céljait, vegye fel velünk a kapcsolatot!

kapcsolódó cikkek:

Információ pályázóknak, Információ támogatóknak