Pénzügyi Alapokba gyűjtünk

A közösségi alapítvány elkülönített pénzalapokat hoz létre a közösség számára fontos ügyek támogatására,majd jellemzően pályázatokat ír ki, támogatási programokat indít, és végigköveti ezeket. Az alapokhoz támogatók csatlakozhatnak, és az alapok sora bővíthető a közösség szükségletei és a támogatók szándékai szerint.

Elkülönített pénzalapjaink a Ferencvárosért: olyan elkülönített pénzalapokat hoztunk létre, amelyek vagy egy adott kerületrész, vagy egy konkrét ügy támogatását célozzák a Ferencvárosban. Ezek az Alapok egy 2009-2010 között zajló helyi szükségletfelmérés alapján születtek meg, melyet az FKA szervezőcsoportjának tagjai végeztek el.

Ferencvárosi Gyermekalap

Ferencvárosi Közterekért Alap

József Attila-lakótelep Alap

Belső-Ferencváros Alap

Alapítványi policynk szerint, ha egy alapban összegyűlik 1 millió Ft, akkor elindítjuk a támogatásosztási folyamatot, meghívásos vagy nyílt pályázati, esetleg egyéb úton. Az Alapokban összegyűlt pénz 25%-át elkülönítjük, nem kerül kiosztásra, mert az az Alap működtetését (20%) és az alaptőke emelését (5%) szolgálja.

Ezt követően jött létre már az ÍRISZ Családi Kör Alapunk, amellyel a  Ferencvárosban már régóta aktívan működő, de   nem bejegyzett szervezetként működő kezdeményezés számára, hogy egyszerűen és átláthatóan gyűjtsön adományokat,   lehetővé téve a velük kapcsolatban álló, a programokon jelenleg vagy korábban résztvevő családok és egy velük szimpatizáló, céljaikat nagyra becsülő tágabb kör számára, hogy támogassák az Írisz munkáját.

AlapLogokKesz

A további Alapokról:

Szeretnénk létrehozni olyan önálló alapokat is, melyek egy-egy kerületi elkötelezett adományozó elképzeléseit valósítják meg, s az általa választott nevet viselik. A közösségi alapítvány kezeli az adományozók kisebb-nagyobb támogatási alapjait, melyeket azok egyéni elképzeléseik szerint alakítanak ki és neveznek el; az alapítvány megállapodás alapján gondoskodik ezekrôl az alapokról.