Átadtuk az Év Önkéntese, Év Támogatója és Év Pro Bono Támogatója Díjainkat

Átadtuk az Év Önkéntese, Év Támogatója és Év Pro Bono Támogatója Díjainkat

Tisztelt Támogatóink, Önkénteseink, kedves Barátaink!

Köszönjük mindazoknak, akik velünk voltak az FKA Hálaadás napi rendezvényén, 2020 február elsején, a Trafóban. Úgy éreztük, a Tünet Együttes Tünetegyüttes című produkciójával méltó módon tudtunk együtt ünnepelni. (fotó: Tünet)

Hagyományosan ilyenkor, az év első időszakában szoktuk megköszönni  az előző évben minket kiemelten sokat segítő partnereiknek a támogatásukat és átadjuk az Év Önkéntese, az ÉV Pro Bono Támogatója és az Év Támogatója díjakat is. Idén a  díjak,  egyik korábbi támogatott szervezetünk, a MIGHELP kosárfonó műhelyében készült csodaszép kosarak voltak. Ezek a bőséget szimbolizáló tárgyak Afrikából származnak, alapanyaguk banánrost és szizál nád, amit a kosárfonók befestenek. Egy ilyen kosár minimum egy napig készül.

Az alábbiakban idézzük az esten igazgatónk, Barna Era által elmondott laudációkat.

Az Év Önkéntese Díjat idén Nemesné Singer Edina kapta. 

“Egy energiabomba, amelyik azonban minden ereje mellett nem robban, nem üt be, csak biztonságot teremt. Hosszú évek óta önkénteskedik nekünk. Is. Nekünk is, mert ezer dolgot futtat egyszerre, csoda hogy nem fagy le a rendszere. Vagy ha néha mégis, képes újraindítani, és amit elvállal, azt mindig elképesztően magas színvonalon végzi. Egészen egyedi szaktudásával amúgy is keresett szakember, állítólag egy kézen meg lehet számolni, hány közgazdász bio-statisztikus van itthon, ő az egyikük. Mindig van pár megbízója, meg egy saját vállalkozása is, és alapító-aktivista  fontos társadalmi ügyekben/szervezetekben, de még olyanban is, amelyik a  politizálni  szó eredeti értelmezését szeretni újratölteni. Mi már nehezebb tudnánk meghatározni, hogy ki is Ő nekünk, mert már háromszor úszott a Swimathonon, egyszer a saját egyik ügyéért a lakótelepi Anyahajó Anyaközpontért, kétszer értünk gyűjtött, megállíthatatlanul. Támogatónk volt többször is az Élő Adás estünkön, önkéntes segítő a Nagycsarnok Új szomszédaink kiállításunkon, és elképesztően türelmes mesterünk az excel használatban. Aztán tavalytól szerkesztő, stábtag a Rádió9-ben. Nagy mázlink van, hogy van nekünk, nagyon köszönjük az eddigi munkáját!”

Az Év Pro Bono Támogatója Díjat a Dúzsi Bor Budapest kapta. 

“Méltán híres vállalkozásukkal ugyan csak néhány éve lett Ferencvárosban is üzletük, de azóta számíthatunk rájuk! Ott vannak velünk minden fontos reprezentációnkkor, a jó vendéglátást biztosítják nekünk a háttérben. Bár ha belegondolunk, mit is jelent a támogatásuk, amikor mondjuk az Élő Adás közösségi adománygyűjtő estünk  izgatott vendégeinek gátlásait szeretnénk  egy kicsit oldani, vagy a Nagycsarnokbéli fotókiállításunk megnyitóját méltó módon ünnepeljük velük, akkor ez nem is egy mellékes háttér-támogatás. Vagy amikor a kétnapos Ráday Korzó mini-fesztiválunkat szerveztük, a cég- és márka alapító atya első szóra, személyesen szállt be a programba egy kóstolóval egybekötött irodalmi válogatással, anekdotázással. Patetikusnak hangozhat –  de ilyenkor belefér – hogy amit ők tudnak adni, attól tényleg jobban, könnyebben, élvezetesebben folyik a kapcsolatépítés. Lesz tőle az FKA-nak is zamata, fénye, története, ereje. Köszönjük, hogy mellettünk állnak, Isten tartsa meg jó szokásukat!”

Az Év Támogatói Díjából idén kettőt is osztottunk.  Az egyiket a Vianova 87 Zrt. kapta, Szőke Attila ügyvezető igazgató vette át.

“Az FKA egyik legnagyobb biztonságot adó bázisát jelentik azok, akik rendszeres havi vagy éves, működési támogatást adnak nekünk. Ők azok, akik magánszemélyként havi 5-6 ezer Ft-okkal, cégként évi 60 és több szár ezer Ft között támogatnak minket. Tulajdonképpen azt, hogy vagyunk. Mert aki civil vagy független, az tudja jól,  mekkora kincs ma ez a  bizalom, hogy figyelj, én adom ezt, mert hiszek benneteket, tetszik, amit csináltok! Az már a ti dolgotok, hogy éppen emberre, nyomtatóra, tanulmányútra költitek-e,  tudom, hogy jó helyre megy! Ők a mi 100 Barátaink és Patrónusaink. A most díjazott Patrónus cég  – talán nem is tuja, hogy így hívjuk őket – a kezdetektől mögöttünk áll, akár  Aput a Kapuba Foci Kupát rendeztünk kerületi gyerekek javára 5 alkalommal, akár pályázatot írtunk ki a helyi közterekért, de mondhatnánk más példákat is, a mai napig. Nem itt van a székhelyük ugyan, de a ferencvárosi rehabilitációban is sokat dolgoztak. Örülünk, hogy idén nekik adhatjuk az Év Támogatója egyik díját, köszönjük a bizalmat és a kitartást!”

Szintén Év Támogatója Díjat kapott idén a kerületi központú BP, azaz a British Petrol. Távollétükben a díjat munkatársuknak, Czibere Zsoltnak a BP Munkatársi elégedettségi és Sokszínűségi Koordinátorának adjuk át. 


“Jó pár reggeli kávét megittunk együtt a képviselőjével a Mester utcai biciklis kávézóban! De szívesen, mert mindig éreztük felőjük a nyitottságot, a kíváncsiságot. Hatalmas multiként itt vannak a kerületben és keresik a civil kapcsolatokat, a helyüket, helyben. Nem csak a nemzetközi direktívák és jelentések szintjén, de valóban. Azután, hogy jó pár éve megismerkedtünk egy CSR piacon, munkatársuk a legnagyobb természetességgel ballagott át hozzánk ismerkedni az akkor még Márton utcai kis irodánkba. Majd jöttek el Élő Adásokra, kisebb helyi ügyeket támogatva. És hát a Swimathon a mi kis közös történetünk egyik fontos gyereke, amelyet mi megszültünk, ők beleálltak a  keresztszülőségbe. Előbb úszó-kollégák jöttek tőlük, akik gyűjtöttek a nekik fontos ügyekre, majd a cég munkatársai által gyűjtött pénzt a cég megduplázta, tavaly pedig már Főtámogatóként tették lehetővé nekünk, hogy a kampányban minden kiválasztott ügyről profi kisfilmek  legyenek, és hogy az uszodában is színvonalasabb legyen a rendezvény. Időről-időre önkéntesek is jelentkeznek tőlük hozzánk. És végül egy személyes megjegyzés a végére! Ha kapok egy emailt januárban, hogy helló Era, BUÉK, mikor ülünk le egy kávéra a szokott helyen, hogy az idei együttműködéseinkről beszélgessünk, az azért elég partneri, nem? “

Köszönjük valamennyi díjazottnak,  valamennyi támogatónknak és segítőnknek, hogy számíthattunk rájuk és hogy évek óta viszik alapítványunk jó hírét!

 

az FKA kurátorai és munkatársai