Március elsejére módosult a Swimathon 2020 részvétel pályázati határideje

Vannak, akik már szinte a vízben várnak a rajtra, de mi még türelmet kérünk ezektől a közösségektől, civil szervezetektől, a Swimathon 2020 kampányra és rendezvényre jelentkezési határidejét kitoltuk március 1. vasárnap éjfélig! Egyebekben változatlanok a feltételek, olvassátok és jelentkezzetek, hogy a medence 8 sávjában, pályáján ismét  kiváló ügyekért ússzanak majd sokan!

Pályázati felhívás (módosított határidővel!) civil szervezeteknek, nem bejegyzett közösségeknek

SWIMATHON 2020 adománygyűjtő kampány és közösségi esemény

(megjelenés: január 28. kedd)

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány felhívása

Van egy jó ötletetek, amit megvalósítanátok, ha lenne hozzá legalább 1 millió forint támogatásotok?

Szívesen kipróbálnátok magatokat ezért egy itthon még egyedülálló, de négyszer már sikerrel megrendezett, jó hangulatú adománygyűjtő programon?

Bővítenétek a támogatói körötöket és adatbázisotokat?

Szeretnétek egy olyan támogatói kapcsolatban együttműködni, amelyben a támogató nem egy távoli elefántcsonttoronyból küldi a pénzt a terveitekhez?

Akartok velünk játszani és játékra hívni másokat is  a saját jó ügyetek érdekében?

Ha igen, és a Ferencvárosban lenne és/vagy ferencvárosiaknak (is) szólna ez a támogatásra méltó álom-projekt,  vagy  bármily más módon erősen kötődik a IX. kerülethez, jelentkezzetek adománygyűjtő csapatnak a Swimathon  2020 közösségi adománygyűjtő kampányba!

A Swimathon hazai történetében eddig több mint 60 millió Ft-ot gyűjtött 450 úszó, 24 kerületi kötődésű civil projekt javára.  A Swimathon oldalát itt találjátok,  arról, hogy mi is pontosan a Swimathon, itt olvashattok, az esemény tavalyi fb oldala itt látható.

Kiket várunk?

Civil közösségeket. Bejegyzett civil szervezeteket és nem bejegyzett, informális csoportokat egyaránt, amelyek a          Ferencvárosban működnek, vagy/és a kilencedik kerületieknek terveznek programokat, vagy bármely más módon,   de erősen kötődnek a IX. kerülethez.

Mit kell tenni a jelentkezéskor?

Előzetesen tájékozódjatok arról a fentebb ajánlott linkek segítségével, hogy mi a Swimathon rendezvény lényege, célja és formája!

Gondoljátok végig, hogy fel tudnátok-e kérni minimum 15, maximum 20 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogatót és/vagy együttműködő partnert, akiknek annyira tetszik az ügyetek, annyira hisznek benne, vagyis bennetek, hogy szívesen úsznának és kampányolnának is érte 4 héten keresztül, megszólítva a saját ismeretségi körüket egy közösségi adománygyűjtő kampányfelületen keresztül?

Töltsétek ki ezt az online  jelentkezési adatlapot és küldjétek el nekünk, legkésőbb március elseje  (módosított határidő), vasárnap  éjfélig!

A  jelentkezőkből kiválasztott szervezetek képviselőit  2020. március 9. és 13. között egy személyes beszélgetésre hívjuk az irodánkba. Kölcsönös együttműködési szándék esetén, terveink szerint, március 16-ig maximum 6  kiválasztott szervezettel kötünk együttműködési szerződést és kezdjük el a közös munkát. Amennyiben nem bejegyzett civil csoport projektje is elnyeri a kuratórium tetszését, úgy a részvételt akkor tudjuk támogatni, ha a jelentkező  legkésőbb március végéig talál egy – a programot befogadó – szerződésképes szervezetet, mely kereséshez a szervező FKA  is szakmai segítséget igyekszik nyújtani.

A Swimathon 2020  eseményt 2020. június 13. szombatra tervezzük.

És miért ajánlják az elmúlt években induló és adományt gyűjtő szervezetek/csapatok a Swimathont?

“A Swimathon óriási lendületet adott az ügyünknek: összeállt egy nagyon jó csapat, megalakult az egyesületünk, és a tervezett adomány kétszereséből indítottuk el az Adj egy lélegzetnyi időt programot – óriási érzés volt megtapasztalni, hogy milyen sokan, mekkora lelkesedéssel álltak mellénk és az ügyünk mellé.” Csiznier-Kovács Andrea és Kánya Kinga, az Adj egy lélegzetnyi időt projekt csapatkapitányai

“Eddig kétszer úsztam Swimathonon. Már úszni és kampányolni is erős élmény volt mindannyiunknak, de arra nem számítottunk, hogy az emberek támogató erejének megtapasztalásán túl, barátokkal is gazdagodni fogunk. Csak ebből a projektből kinőtt másik három. A mi csapatunk nem csoda, hogy Swimathon függő lett.”
Csoszó Gabriella, a Free Doc – Fotózás és aktivizmus nem bejegyzett csoport csapatkapitánya

“A követek a kampány alatt folyamatosan lépték át a saját konfortzónáik határát, amit nagyon érdekes és felelmelő volt látni, ahogy egymást támogatva egyre bátrabban vetették bele magukat a gyűjtésbe.  A szervezet számára elképesztő méretű és minőségű kapcsolati tőkét hozott és biztosít a mai napig is a Swimathon. Azokból  az emberekből, akik korábban csak egy-egy szálon kapcsolódtak hozzánk, mára egy organikusan működő önkéntes közösség lett a szervezet körül, akik szinte bármilyen kérésünkre azonnali választ tudnak adni. Mellékesen persze érezhetően nőtt a támogatói hálózatunk is a tavalyi kampány óta.” Keresztes Cili, Van Esély Alapítvány, a „Restart” projekt csapatkapitánya

„A kampány megerősítette a kapcsolatot a közösségünkben,  Számos új céges, vállalati támogatóval gazdagodott a szervezetünk és a projekt is a Swimathonnak  köszönhetően.” Suri Szilvia, Zabszalma Alapítvány, Lóperenciás tengeren túl csapatkapitánya

Kisfilmünk a 2019-es Swimathonról.