JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEP ALAP

Alap a József Attila-lakótelepért

Az ott élôk szeretik a József Attila-lakótelepet, és jó lenne ezt az érzést megőrizni! Sok a fa, a park, a zöldterület, játszótér, virágágyás; az emberek igényesek, szívesen gondozzák környezetüket. Hagyományosan erősek a helyi kötődések, működnek a közösségi intézmények, sok fiatal, kisgyerekes család is él a lakótelepen. Elindult a „Virágos és rendezett József Attila lakótelepért” mozgalom, megszületett a „Babák rózsaparkja”, és népszerû program a Lakótelepi Vigasságok/Piknik sorozat. De az utóbbi években csökkent az emberek biztonságérzete, a társasházakban élők közül sokan elszigetelődnek. Erősödnek a csellengő fiatalokkal és a hajléktalanokkal kapcsolatos aggályok, ugyanakkor a lakók egy részében a szolidaritási hajlandóság is nő. Közérdekû téma lett a forgalomcsökkentés. Ne legyen a lakótelep se „átjáróház”, se autó-lerakat!

Célunk, hogy a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében létrejöjjön az Alap a József Attila-lakótelepért, ami pénzbeli támogatást nyújt olyan kezdeményezéseknek, amelyek segítik:

  • a lakótelep közös használatú tereinek, házfalainak, szabadtéri alkalmatosságainak, parkjainak gondozását, tisztítását, jó állapotuk megőrzését, helyreállítását;
  • a lakótelepen élő emberek biztonságérzetének erősítését, a szomszédok és a generációk kapcsolattartását, együttműködését;
  • közösségi ünnepek, mulatságok szervezését; társasházi, kisközösségi kezdeményezések megvalósítását;
  • a helyi lakossági csoportok (fiatalok, új beköltözők, családok, idôsek és hajléktalanok) érzékeny és differenciált megszólítását;
  • a helyi civil szervezôdések, intézmények, támogatók közti párbeszéd elmélyítését, és a lakótelepen élők közti információáramlást.
Jelenleg támogatókat keresünk, azaz az elkülönített alapok feltöltése folyik, ezért egyelőre nem fogadunk pályázatokat. Ugyanakkor nagyon fontos számunkra, hogy már most megismerkedhessünk azokkal a civil szervezetekkel, lakossági csoportokkal, akik a jövőben pályázni szeretnének az FKA-hoz. Tehát ha Ön úgy érzi, hogy olyan érdekes és hasznos tevékenységet folytat vagy éppen új tervei vannak, amelyekre szeretné felhívni a figyelmünket, kérjük, írjon nekünk. Írja le röviden, hogy hol és mit csinál, hogyan kapcsolódhat munkája a József Attila-lakótelepért Alaphoz.  Ha felveszi velünk a kapcsolatot, vállaljuk, hogy közvetlenül értesítjük pályázati kiírásainkról.
Ha Ön úgy gondolja, hogy egy kisebb összeggel vagy akár egy nagyobb adománnyal szeretné támogatni a József Attila-lakótelepért Alap céljait, vegye fel velünk a kapcsolatot. Minden támogatásnak örülünk, mely közelebb visz a pályázatok kiírásához, mely kerületi csoportok kezdeményezéseit támogatja ebben a témában! Ha szeretne az alapítvány kurátoraival személyesen találkozni, mi szívesen állunk elébe.

kapcsolódó cikkek:

Információ pályázóknak

Információ támogatóknak