INFO PÁLYÁZÓKNAK

INFO PÁLYÁZÓKNAK

A közösségi alapítvány csak akkor tudja beváltani igéreteit, ha valós, élő kapcsolatokat ápol a kerületi szereplőkkel, más közösségekkel és civil szervezetekkel. Ennek feltétele, hogy folyamatosan tudjunk egymás munkájáról, céljairól, együttműködési szempontjairól. Mindenek előtt abban különbözünk más civil szervezetektől, hogy a mi elsődleges célunk nem az, hogy saját, önálló programokat valósítsunk meg, hanem az, hogy másokat támogassunk terveik megvalósításában.

Tisztelt (Leendő) Támogatottunk, Ferencvároshoz kötődő civil szervezetek, lakossági csoportok, közösségek!

Szeretnénk a kerület közösségét jól informált hídként szolgálni a helyi szükségletekre progresszív ötletekkel reagáló civil szerveződéseket összekapcsolni azokkal, akik ezekre szívesen áldoznának pénzt. Mi nem egy nagy, központi pályázatkezelő társaság vagyunk valahol messze, egy láthatatlan elefántcsonttoronyban, magunk is a kerületben élünk vagy dolgozunk, szeretjük a Ferencvárost. Hiszünk benne, hogy a helyi jó ügyekre megtalálhatók a helyi források,és mi azt tekintjük feladatunknak, hogy segítsünk a támogatóknak és a kezdeményezőknek összetalálkozni, megismerkedni, együttműködni. Kedvezményezettjeink lehetnek olyan ferencvárosi székhelyű civil szervezetek, civil szervezetek önálló jogi személyiséggel nem rendelkező ferencvárosi csoportjai vagy Ferencvárosban működő, jogi személyiséggel nem rendelkező lakossági csoportok, közösségek, amelyek tevékenysége illeszkedik az FKA céljaihoz.

Hogyan kérhet támogatást a Ferencvárosi Közösségi Alapítványtól?

1. Támogatási lehetőségek az elkülönített alapok aktuális pályázatai alapján

Az FKA 2011. decemberi hivatalos bejegyzését egy körülbelül másfél éves előkészítő munka előzte meg, amelynek során, a közösségi alapítványt létrehozó csoport tagjai igényfelmérő beszélgetéseket folytattak a kerület számos civil, önkormányzati és vállalkozói/vállalati szereplőjével. A megfogalmazott szükségletek alapján 4 elkülönített alap igénye fogalmazódott meg, melyekről részletesen olvashatnak a címszóra kattintva!

Alap a Belső-Ferencvárosért,

Alap a Ferencvárosi Közterekért,

Alap a József Attila-lakótelepért,

Alap a Ferencvárosi Gyerekekért

Amikor az egyes alapokban összegyűlt 1 millió Ft, akkor pályázatot írunk ki az adott alap céljainak megfelelő tervek támogatására. A beérkezett pályázatok közül az FKA kuratóriuma választja ki a támogatandó pályázatokat.

  • 2014 tavaszán írtuk ki első pályázatunkat, a ferencvárosi gyerekekért létrehozott alapban összegyűlt pénzre. Itt lehet róla olvasni. 

Jelenleg is támogatókat keresünk, azaz az elkülönített alapok feltöltése folyik, ezért egyelőre nem fogadunk pályázatokat.

  • Legközelebb 2015 januárjában tervezünk kiírni pályázatot, a ferencvárosi közterekért létrehozott Alapban összegyűlt pénzből.

Ugyanakkor nagyon fontos számunkra, hogy már most megismerkedhessünk azokkal a civil szervezetekkel, lakossági csoportokkal, akik a jövőben pályázni szeretnének az FKA-hoz.

Tehát ha Ön úgy érzi, hogy olyan érdekes és hasznos tevékenységet folytat vagy éppen új tervei vannak, amelyekre szeretné felhívni a figyelmünket, kérjük, írjon nekünk. Írja le röviden, hogy hol és mit csinál, hogyan kapcsolódhat munkája az FKA tevékenységéhez. Ha szeretne az alapítvány kurátoraival személyesen találkozni, mi szívesen állunk elébe. Ha felveszi velünk a kapcsolatot, vállaljuk, hogy közvetlenül értesítjük pályázati kiírásainkról.

2. Támogatási lehetőség egyedi elbírálás alapján

Sok jó civil kezdeményezés sajnos nem a kreatív ötlet hiányán, hanem a jó időzítésen bukik el. Az FKA egyik nagy értéke és egyedisége éppen abban állhat, ha az általa világosan képviselt és kiszámítható működési modell szerint, de mégis rugalmasan, az aktuális igényekre érzékenyen reagáló közvetítőként lehet rá számítani. Vagyis az a célunk, hogy közösségi alapítványként minden jó ügyhöz, elképzeléshez igyekezzünk támogatót találni,

lehetőleg úgy és még akkor, amikor a kérdés igazán aktuális és húsbavágó!

Ezért elképzelésünk szerint az FKA kuratóriumát folyamatosan lehet majd megkeresni tervekkel és projektötletekkel –  egy egyedi támogatási kérelemhez letölthető kérdőívet kitöltve, melynek regisztrálásáról visszajelzést küldünk, majd ezt követően az FKA kuratóriuma 30 napon belül tájékoztatja a pályázót az együttműködés további lehetőségeiről.

További információkért vegye fel a kapcsolatot velünk itt!