Több mint félmilliót kapnak a ferencvárosi gyerekközösségek

Több mint félmilliót kapnak a ferencvárosi gyerekközösségek

A tavalyi 370 ezer után idén már 580 ezer forinttal támogatják helyi cégek a harmadik Ferencvárosi „Aput a Kapuba” Kupát (FAKK). Az adományok nyomán jobb lesz gyereknek lenni a kerületben: a pénz kisebb része a diáksport életben maradását segíti, nagyobb hányadát pályázaton osztja szét a szervezõ Ferencvárosi Közösségi Alapítvány az adományozó cégekkel közösen. Az április 27-i FAKK-ig további támogatók jelentkezését reméljük.

 

“Kevés pénzből fontos és nagy élményt nyújtó támogatások adhatók¨ írtuk tavaly ősszel, a második Ferencvárosi „Aput a Kapuba” Kupa (FAKK) pénzügyi beszámolójában. A helyzet idén sokat javult: a tavalyi 370 ezer forint után idén eddig 580 ezer forintnyi adományt adtak helyi kötődésű cégek a nyertes csapatok és a ferencvárosi gyerekek életét megszépítő projektek támogatására.

 

Az eddigi adományokat az alábbi cégeknek köszönhetjük:

 

TRX Consulting Kft. – 50 000 Ft
Kalotherm Zrt.- 100 000 Ft
FEV IX. Zrt.- 50 000 Ft
DIMA Kft. – 50 000 Ft
ITH-Hungary Kft. – 60 000 Ft
Lehel-Park Kft. – 60 000 Ft
Csárdi&Csárdi Kft. – 50 000 Ft
FEVE – 80 000 Ft

Bokréta-Alfa Kft. – 80 000 Ft

 

Idén a korábbi évekhez képest megváltoztattuk a támogatások elosztásának rendszerét. A támogatásokból 200 ezer forintot a focitorna dobogós csapatainak  díjazására fordítunk. A korábbi évek példái alapján az így elnyert pénzek az iskolai diáksport fennmaradását tették lehetővé, vagy unikális közösségi élményekhez (külföldi bajnokságban való részvétel, közös kirándulás) segítették a jól szereplő csapatok tagjait.

 

A fennmaradó összeg ¨ami már legalább 380 ezer forint¨ a  Ferencvárosi Közösségi Alapítvány egyik alapjába, ha úgy tetszik perselyébe kerül. Az Alap a Ferencvárosi Gyerekekért  az ott összegyűlt pénzt szeptemberben, pályázat útján osztja szét. Bárki pályázhat a kerületi gyerekek életminőségét javító projekttervvel, legyen az tehetséggondozás, szabadidős program, vagy a szegénység enyhítését célzó kezdeményezés. Az alapítvány itthon egyedinek számító módszere szerint a pályázatok támogatásáról a kurátorok és az adományozók együtt döntenek, és a pénzt adó cégeknek módjuk lesz megismerni az általuk támogatott projekt résztvevőit, és adományuk konkrét eredményét: így lesz helyi támogatásból helyi fejlesztés.

 

A FAKK nemes céljain túl közönségcsalogató meccsel is várja az érdeklődőket április 27-én a Kerekerdő parkban: az „Igyon egy szódát Ferencvárosért!” kampányban részt vevő vendéglátóhelyek csapata lép pályára a színészválogatott ellen. Az összeszokott színészcsapat megszorongatása (legyőzése?) érdekében a helyi közösség fejlesztésére áldozó vendéglátósok csapata nyilvános edzést tart a helyszínen, néhány nappal korábban.

 

Ha Ön vagy cége támogatni kívánja a FAKK-ot és a kupán keresztül a ferencvárosi gyerekeket szolgáló alapot, kérjük keresse Jordán Péter kurátort, a FAKK szervezõjét a 06306370177-es telefonszámon, vagy Scsaurszki Tamás kurátort a [email protected]  címen!