Félig üres, de félig tele

Félig üres, de félig tele

Tisztelt Támogatóink, Kedves Barátaink!

Idén tavaszra meghirdettük  Tankolj fel kampányunkat, ideje hát most lezárnunk ezt az időszakot,  és beszámolnunk az eredményeinkről, mielőtt szétszéledünk nyaralni.
A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány tavaszi akciósorozatának  több célja volt: erősíteni kerületi ismertségünket, népszerűsítve  a helyi adományozás közösségfejlesztő hatását az itt lakók/dolgozók  különböző csoportjainak körében, és adományt gyűjtenünk a Ferencvárosi Gyerekek Alapba, hogy szeptemberre pályázatot tudjunk kiírni helyi kezdeményezések támogatására.
Idén 3. alkalommal rendeztük  meg a FAKK-ot, a Ferencvárosi Aput a Kapuba Kupát, az általános iskolás csapatok több mint futball tornáját. A nyertesek között hagyományosan helyi vállalkozók által felajánlott pénzdíjakat,  összesen 180 ezer Ft-ot, és ajándékokat osztottunk szét.  A rendezvény kísérő eseményeként a Kerekerdő Parkban lakossági bolhapiacot is szerveztünk, a kisadományokból is jött néhány tízezer forint a konyhára, így összesen 380 ezer Forint került a Ferencvárosi Gyermekekért Alapba!
Következő kerületi akciónk a fröccsöntött motorosok családjait, a jövő közösségi adományozóit célozta meg, a Szelíd Motorok Találkozóján. Lehetett volna nagyobb szerencsénk is az időjárással, de  a szeles vasárnap délutánon  így is ott volt két tucat család “motorosa”. A kicsik  maguk is felajánlhatták törött játékaikat újrahasznosításra, amiért cserébe két ferencvárosi bringabolt, menő biciklis és motoros kiegészítőket adott adományba.
Végül pedig, de nem utolsó sorban, az idősebb generáció körében voltak nagyon népszerűek a június elsejei Jó Tett Séták, amelyeken a kerület adományozói hagyományait ismerhették meg a sétára jelentkezők. A Ferencvárosi Helytörténeti Múzeummal közösen megrendezett séták legtájékozottabb résztvevőit, egy helyismereti játék keretében,  szintén kerületi vállalkozók felajánlásaiból díjaztuk.
A Tankolj fel kampány rendezvényei a hozzánk érkező visszajelzések alapján is jól sikerültek, a programokra kilátogatók és az események vállalkozó támogatói együtt több százan voltak, a tankunk megtelt jó energiákkal és  új ismeretségekkel. Nagyon sok embernek mesélhettünk alapítványunk céljairól úgy, hogy közben fociztunk, drukkoltunk, piacon alkudtunk, motoros mitfahrer szülőknek mutatkoztunk be, együtt sétáltunk  a kerület falai között, amelyeknek hagyományait megismerve,  képesek vagyunk megérezni, hogy minket is köteleznek.

Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pályázati kiíráshoz szükséges, célként megjelölt  1 milliót Ft-ból  mindezidáig 580 ezer forintot sikerült összegyűjtenünk a Ferencvárosi Gyermekek Alapba: 380 ezer forintot a Tankolj fel! kampánnyal, amihez 170 ezer Ft-ot tettünk az FKA 100 Barátja  programba befolyt támogatásokból és 30 ezer forint adomány gyűlt össze az Igyon egy szódát Ferencvárosért! programból.

 Hogy ez kudarc lenne? A pohár félig üres, de félig már tele! Hiszünk benne, hogy ha mi először beletöltünk sok élményt, bátorítást, majd  mások is hozzátöltik a magukét, hogy a végén együtt koccintsunk.

Ezért  a munkát folytatjuk, és a nyári pihenés után ősszel magasabb fokozatra kapcsolva folytatjuk a gyűjtést, hogy legkésőbb az ősz közepén meghirdethessük pályázatunkat!

Köszönet azoknak akik jelen voltak programjainkon, akik segítettek azok népszerűsítésében, akik támogatták a kampányt,  akik segítettek minket építő kritikáikkal, és akik hisznek bennünk, bíznak a közösségi kezdeményezésekben és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szándékaiban!

A Tankolj Fel! kampány eseményeiről készült videók:

FAKK videó itt tekinthető meg.
A Szelíd Motorosok Találkozóján készült videó itt látható.
Videó a Jó Tett Séták-ról itt.

Üdvözlettel:
az FKA kurátorai