Visszatekintés 2017-re – szubjektív beszámoló

Visszatekintés 2017-re – szubjektív beszámoló

Kedves Barátaink, Önkénteseink, Támogatóink, Partnereink!

Ismét mozgalmas és sikeres évet hagyunk magunk mögött, ami nem alakulhatott volna így Nélkületek, Önök nélkül!
2017-ben is folytathattuk adománygyűjtő, támogatásosztó és közösségfejlesztő munkánkat Ferencvárosban.
Köszönjük az egész éves támogatást és együttműködést, igyekszünk jövőre is meghálálni az idén, és az elmúlt 6 évben kapott bizalmat! Köszönetünk jeléül, fogadják/ fogadjátok szeretettel az FKA 2017-es szubjektív kalendáriumát, a teljesség igénye nélkül, de néhány szívünknek különösen kedves és fontos esemény és eredmény  visszaidézésével!

 

Január

Jordán

Idén januártól új kuratóriumi elnök vezeti alapítványunkat, Jordán Péter, aki építő mérnökként közel 20 éve követi és járul hozzá Középső-Ferencváros rehabilitációjához. Péter a hosszútávú stabil működés biztosítását tartja az egyik legnagyobb kihívásunknak, melyben  kerületi kötődésű  ingatlanfejlesztésű támogatókat,  partnereket talált.

Február

február

 

 

 

 

 

 

Részt vettünk a KözösALAPON országos program, a hazai közösségi alapítványokat – mint a cselekvés új, helyi intézményeit – bemutató nyilvános eseményén, és büszkék voltunk rá mi is, hogy Ferencváros után Miskolcon, Pécsett és a Dunakanyarban is van már “testvér-szervezetünk.”

Március

március

 

 

 

 

 

 

 

Lezárult az a találkozássorozat,  amelyet az “Adja Magát!” zártkörű, kerületi kerekasztal-beszélgetéseinken szerveztünk a József Attila lakótelepen születő Aranykapu civil kezdeményezés körüli magánszemélyek és vállalkozók között, s melynek kézzel fogható eredményének decemberben örülhettünk  együtt velük, az Aranykapu Közösségi Karácsonyon.

Április

április

A Belső-Ferencváros Alapban korábban összegyűjtött 1 millió Ft-ot az FKA felajánlotta egy a negyed közösségi életéhez hozzájáruló, együttműködésekben születő programsorozat megrendezéséhez. A helyi vállalkozókból, művészekből és civilekből felálló szervező bizottság megbízta az esemény koordinálásával Böröcz Lászlót, a 2B Art Galéria vezetőjét.

Május

május

 

 

 

 

 

 

Megnyertük a NIOK Civil Díját, a Legsikeresebb adománygyűjtő Kampány kategóriában és elindult a 2017-es Swimathon kampányunk, 7 ferencvárosi kötődésű civil program javára!

Június

június

A Swimathon 2017 kampányban és eseményen, összesen több, mint 16 millió forintot gyűlt össze 7 kerületi kötődésű projekt javára, 140 civil úszó közreműködésével és több mint 3000 felajánlással. A támogatott szervezetek közt voltak:   Utcáról Lakásba EgyesületKórházSuli AlapítványAppArt EgyesületAranykapu – Horizon Alapítvány, Palantir Film Alapítvány, Gyökerek és Szárnyak AlapítványFerencvárosi Közösségi Alapítvány.

 

 

 

Július

julius

 

 

 

 

 

Kuratóriumunk megtartotta éves stratégiai tervezését és elvonulását Kisorosziban. A szakmai és pénzügyi tervezés kapcsán, döntés született többek között egy összevont támogatásosztó Központi, egy Fejlesztési és egy Tartalék Alap létrehozásáról és itt döntöttünk stábunk bővítéséről is, melynek keretében októbertől velünk dolgozik támogatási programfelelős munkatársunk is, Oláh Roland. 

Augusztus

augusztus

 

 

 

 

 

 

Nyaralás :)

 

Szeptember

september

 

 

 

 

 

 

Szeptember 22-23-án, több mint 40 belső-ferencvárosi résztvevővel és civil összefogással megszületett a másfél napos Ráday Korzó programsorozat! Gyerekprogramokkal, kiállításokkal, koncertekkel, gasztro-és egyedi közösségi programokkal vártuk az első sorban a negyedhez kötődő, azt újra felfedezni kívánó lakókat!

 

Október

okt 1

 

 

 

 

 

 

 

Ez a hónapunk  a nemzetközi partnerségek erősítése jegyében telt! A Global Fund for Community Foundations által támogatott “Új szomszédaink- Sokszínű Ferencváros” c. pályázati projektünk keretében Messinában jártunk, egy nemzetközi szakmai workshopon.

 

okt 2

 

 

 

 

 

 

Scsaurszki Tamás alapító-kurátorunk pedig 10 km-t futott és sikeresen gyűjtött a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány “Fuss Neki” adománygyűjtő kampányában.

 

November

nov

November 22-én, a kerületi La Vida Rendezvényházban megrendezett Élő Adás közösségi adománygyűjtő estünkön több, mint 3 millió forintot gyűjtöttünk, 3 ferencvárosi kötődésű civil program javára. Menedék Egyesület, a Skandináv Ház és H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér projektjeit 110 vendégünk támogatta.

December

dec

 

 

 

 

 

 

Decemberben megvalósulhatott a József Attila  lakótelepi civilek nagy álma, megnyílt az általunk is támogatott Aranykapu Karácsonyi Vásár, amiben kiemelt szerepet vállalt az alapítvány legfinomabb kisadománygyűjtő programja is,  a Sütiflotta!

Önkénteseink egész éves munkája valamennyi kitelepülésünket emlékezetessé tették fantasztikus alkotásaikkal, amit külön köszönünk nekik!