Több, mint 3 milliót gyűjtöttünk 3 jó ügy javára!

Egy a menekült gyerekek integrációját és a nálunk menedéket kérők befogadását nehezítő előítéletek felszámolását segítő  nagyszabású divatbemutató, egy a skandináv államok nyitottságát és demokratikus berendezkedését jól bemutató “TED-típusú” rendezvény és Középső-Ferencváros-i családok közösségépítő,  nyári tábora valósulhat meg egy éven belül, közösségi adományozásból.

A nyitóképen a boldog nyertesek, a programok prezentálói/speakerei az eredményhirdetés utáni pillanatokban (balról jobbra):  Varga Vera, a Skandináv Ház Alapítvány alapítója és  a projekt megálmodója,  Bognár Kata, a Mendék- Migránsokat Segítő Egyesület  szakmai vezetője, valamint Beberika Dorina és Tóth Csaba szociális munkások, a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi tér munkatársai.

EloadasLogo  A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány  (FKA) harmadik alkalommal rendezte meg az ÉLŐ ADÁS elnevezésű, zártkörű közösségi adománygyűjtő estjét, három ferencvárosi kötődésű civil projekt javára, november 22-én, a kerületi La Vida Rendezvényház LOFT épületében. A helyi és közösségi adományozás népszerűsítéséért létrejött FKA a londoni székhelyű The Funding Network adománygyűjtő módszerének adaptálásával és támogatásával szervezte meg idén is az eseményt, amelyen közel 120 magánadományozó és kerületi vállalkozó támogatta a bemutatkozó ügyeket.

Izgalmas és egyben nagyon biztató volt  megélni, hogy pusztán 100-120 nyitott ember, mindössze három óra lefogása alatt, milyen változásokat képes elindítani, köszönet a támogatott projektek és szervezetek nevében is az együttműködésért! Gratulálunk a résztvevő szervezeteknek.

Az első összesítések szerint, az itthon még mindig különlegesnek számító forgatókönyvvel lezajló III. Élő Adás közösségi adománygyűjtő esten összesen 3.134 000Ft felajánlást gyűjtöttünk (ismerje meg a projekteket a címükre kattintva!)

hu_JPG-04 (1)  a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület “Kult, hogy a félelem   helyét  átvegye a kíváncsiság” c. projektje 835.000Ft

SkandinávHáz  a Skandináv Ház Alapítvány “Think: Nordic, avagy gondolkozz skandináv  módra!” programja 838.000Ft

H52 _logo  és a H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér “H52 családok menni nyaralni”   projektje  1.461.000Ft adomány felajánlást kapott!

Ahogy ezt már korábban és azt est folyamán is kommunikáltuk meghívottjaink felé, a felajánlások 9%-a marad a szervező FKA-nál, szervezési-működési költségekre, a többit a támogatási szerződések megkötése után utaljuk át az érintett szervezeteknek.

Különleges természetbeni felajánlások is érkeztek:

Menedéknek: egy webshop kialakításához nyújtott segítség; önkéntes grafikai munka

Skandináv Háznak: a rendezvény/prezentációk előkészítésében nyújtott szakmai segítség; 2 főtől egyéb önkéntes segítség

H52-nek: grillvacsora sütemény sütéssel a tábor lakóinak

(fotó: Szűcs Attila)

Köszönjük a támogatásokat és a játékos együttműködést, valamennyi résztvevő szervezet nevében!

Köszönet együttműködő partnerünknek:

TheFundingNetwork_logo-TRANS-copy

Valamint köszönet a rendezvény pro-bono támogatóinak:

Nándori Cukrászda, Deák Szóda, Costes Étterem, Dúzsi Bor, Bonbonier,  Boda Gallery of Art, Gross Arnold Galéria és Kávézó, és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Sütiflotta programja.

Köszönet a sok önkéntesnek, akik nélkül ezt nem tudtuk volna elérni:

Paola Grenier, Horváth Panna, Gyercán Erik, Oláh Roland, Pálinkás Szűcs Emili, Pinczés Bálint, Polyacskó Orsolya, Temesváry Péter, Vadász Petra, Winchester Elica, Zeke Angéla, a  Sütiflotta önkéntesei: Barna Ilona, Barna Tiborné, Garai Mixi, Kurucz Vera, Sajtos Magdi,  Szita Lídia, és a Zöld Kakasos diákoknak, Zöldi Biankának és Váradi Norbertnek.

valamint az FKA kurátorainak (akik közül többen süteményt is sütöttek és egyéb szervezési/közreműködői  feladatokat is vállaltak) : Barna Era, Benedek Gabi, Jordán Péter,  Kovács Edit, Miklusicsák Alíz, Scsaurszki Tamás, Szűcs Attila, Virágh Orsi, Velenczei Ágnes.

A két műsorvezető Barna Era és Dávid Ferenc voltak, a videós Pivarnyik Balázs.

Hamarosan további  részletekkel jelentkezünk, sőt, képekkel és videóval is az estről…