TANKOLJ FEL! A GYEREKEKÉRT

TANKOLJ FEL! A GYEREKEKÉRT

2013-től minden évben ferencvárosi gyerekeknek szóló kezdeményezéseket támogatunk a Ferencvárosi Gyerekekért Alapból. Célunk egy-egy millió forintot összegyűjteni és majd ősszel megjelentetni a pályázati kiírásokat: kerületi gyerekekről szóló jó ötletekkel lehet majd pályázni a “gyerekalapban” összegyűlt pénzre. Eddig összesen majdnem ötszázezer forintot ajánlottak fel kerületi beruházók a III. Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupa (FAKK) kapcsán és a bolhatpiacon is több ezer forintot kaptunk kurátorok által felajánlott tárgyakért a Kerekerdő Parkban és a Nyitott Udvarban.

A TANKOLJ FEL! kampány különleges programjai felhívják a figyelmet a gyerekekre és a közvetlen támogatás személyreszabott lehetőségeire: a KÖZÖS ALAPOKBAN a kis és nagyobb összegek összeadódnak, s az alap minden támogatója hozzájárul a legjobb kerületi ötletek megvalósításához a gyerekekért.

 

Tankolj fel! adománygyűjtő kampányunk következő eseményére május 12-én kerül sor a Nagycsarnok mögötti új téren, lásd Szelid Motorosok Találkozója!!

Júniusi 1-én következik a “Jó Tett helyére” Séta, melynek során a gyerekekkel kapcsolatos jótékonyság kerületi hagyományaival ismerkedhetün meg, Gönczi Ambrus kalauzolásával. Ezekkel a színes, ferencvárosiak számára ingyenes programokkal hívjuk fel a figyelmet a ferencvárosban felnövő gyerekekre és a helyi ügyek helyi támogatásának fontosságára.

Ha a kerület jövője számít Önnek is, gondoljon a ferencvárosi gyerekekre, járuljon hozzá a kerületi gyerekeket boldogító, róluk gondoskodó helyi kezdeményezések inspirálásához, s tegyen hozzá a Közösségi Alapítvány Ferencvárosi Gyerekekért Alapjához. Erről szól a TANKOLJ FEL! kampány.

A Ferencvárosi Gyerekekért Alap olyan mint egy nagy persely. Olyan ferencvárosiak, IX. kerülethez kötődők adományait gyűjti, akiknek a kerületi gyerekek fontosak. Az ő pénzükből támogatjuk az őszi pályázat során kiválasztott legszínvonalasabb, kerületi gyerekekkel, gyerekek érdekében megvalósuló terveket, kezdeményezéseket, melyeket a IX. kerületben aktív, a helyi igényeket, ügyeket jól ismerő pályázók fognak elképzeni és megvalósíti az Alapítvány közvetítésével a kerületben gyűjtött adományokból.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány azért alakult, hogy megszervezze, népszerűsítse a helyi adományozást, ami azt jelenti, hogy a kerületben gyűjtött adományokból támogatunk kerületiek ötleteit egy-egy konkrét témában, ilyen a Ferencvárosi Gyerekek is.

Van még, ezen túl is, egy-két különlegesség abban, ahogy helyi forrásokból helyi fejlesztéseket támogatunk:

— feltett szándékunk, hogy összehozzuk, összeismertessük a támogatókat azokkal a pályázókkal, akik a gyerekek javát szolgáló programokat kitalálják és megvalósítják. A támogatók közelről láthatják az adományokból megvalósult eredményeket és találkozhatnak kedvezményezett gyerekekkel is.

— a Ferencvárosi Gyerekekért Alap támogatói részt vehetnek a támogatásokról való döntésben, a pályázatok kialakításában és elbírálásában együtt dolgozatnak a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriumával, képviselhetik véleményüket.

 

rólunk írták: Népszava – Kultúra (M. Kovács Ágnes)