2 443 000 Ft-ot ajánlottak fel támogatóink a 2. Élő ADÁS esten! KÖSZÖNJÜK!

2 443 000 Ft-ot ajánlottak fel támogatóink a 2. Élő ADÁS esten! KÖSZÖNJÜK!

Közel két és fél millió forint  felajánlás gyűlt össze a a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2. Élő Adás közösségi adománygyűjtő estjén- melynek a kerületi Budapesti Music Center Könyvtára adott otthont , november 22-én kedden –   három helyi civil projekt támogatására.  A programon résztvevő 92 támogató (magánadományozók és helyi vállalkozások, cégek képviselői), egy két és fél órás program keretében tették meg felajánlásukat, a projektek prezentációit követően.

 

A modellt a londoni székhelyű The Funding Network  szervezet Giving Circle rendezvényeinek mintájára honosította meg alapítványunk, még 2016-ban. Tavaly, kis híján 2 millió forintot gyűjtöttünk, most sikerült ezt a sikert is túlszárnyalnunk fél millió forinttal! Hamarosan egy fotóalbummal és egy videós beszámolóval is jelentkezünk.

A  2. Élő Adás után elvégeztük az első összesítéseket, regisztráltuk a számunkra hivatalosnak tekinthető, aláírt borítékos felajánlásokat, és ez alapján az alábbi felajánlási összegeket tartjuk nyilván (a projektek neveire kattintva olvashatók a bemutatkozóik) :

varosperemen_logo_kicsi

 

    A város peremén projekt: 835 000Ft

 

 

tartkapu_logo

 

 Védett átkelő projekt (Tárt Kapu Galéria): 983 000Ft

 

 

Project Logo hu white

 

 Budapest Hangtérképe projekt: 625 000Ft

 

Az este folyamán felajánlott összes pénzbeli adomány:

2 443 000 Ft

Ebből az összegből, a készpénzben fizető támogatóinktól, már beérkezett:

1 087 000 Ft.

Az alábbi fotón az a pillanat van megörökítve, amikor a szervezetek képviselői szembesültek a felajánlott összegekkel. Balról jobbra: Tóth Fruzsina Márta (A város peremén), Komáromi Erzsébet Katalin (Védett átkelő- Tárt Kapu Galéria), Király Hunor (Budapest Hangtérképe).

A kedvezményezett szervezetekkel – a köztünk köttetett együttműködési megállapodások szerint – 2017 januárjában tervezünk támogatási szerződéseket kötni, majd átutaljuk nekik a támogatási összegeket.

A nem pénzbeli adományok tekintetében, a műsor alatt elhangzott felajánlások között regisztráltuk:

A város peremén projekt: önkéntes munka – a Szociális Cirkusz program felajánlásaként, és a Tilos Rádió műsorkészítőjének felajánlása.

Védett Átkelő projekt: a Tilos Rádió műsorkészítőjének felajánlása, és a hivatalos programot  követően  érkezett még egy felajánlás a Tárt Kapu Galéria alkotásainak árusítását szolgáló webshop felület elkészítésre.Budapest

Hangtérképe projekt: a Tilos Rádió műsorkészítőjének felajánlása és budapesti házakban egykor élt színészekről szóló sztorik, történetek.

Az adománygyűjtő est kitűnő hangulatához hozzájárult fellépő művészünk, a szintén Ferencvárosban élő Juhász Tomi történész végzettségű zenész is, aki a Vaklárma zenei anyagából játszott a közönségnek.

A 2. Élő Adás támogatói voltak:
Budapest Music Center, Nándori Cukrászda, Deák Szóda, Costess, Borháló, Bonbonier és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Sütiflotta programja.

Szakmai együttműködői partnereink voltak:
The Funding Network, KÖZÖS Alapon program.

 

 

Az alapítványnál közösségi szolgálatot teljesítő diákok:

Fazekas Gina
Holbis Alexandra
Janovits Bence

és önkénteseink:

Ármos Lóránd

Balog Réka

Pinczés Bálint

Paola Grenier

Polyacskó Orsolya

Rátki Annamária

Temesváry Péter

Tóth Zsófia Réka

Winchester Elica

valamint az FKA kurátorai…

 

Köszönjük a támogatásokat és gratulálunk a támogatott projektek képviselőinek!