Önkéntes találkozóval indult az 5. évünk!

Önkéntes találkozóval indult az 5. évünk!

Kedves Barátaink!

2016-ban Alapítványunk 5. évét kezdi meg.  Kurátorokként úgy értékeljük, hogy 2015 végén  egy igazán mozgalmas és eredményes évet zártunk! A tavalyi évben nekünk rendszeresen dolgozó önkénteseinkkel, január 8-án, egy közös beszélgetéssel és sörözéssel, és a tavalyi együttműködések megköszönésével  nyitottuk meg az évet, a Ferencvárosi Élesztő Házban.

Házigazdánk, Tóth Imre – aki egyben rendszeres támogatója is alapítványunknak – egy-egy üveg különleges sört ajánlott fel kóstolóként a vendégeknek.

Ez alkalommal először adtuk át az Év Önkéntese díjat is,  a 2015-ben végzett munkájáért    Balogh Réka grafikusnak, kerületi lakosnak. Ajándékként egy Gross Arnold grafikát kapott tőlünk. Köszönjük Rékának és gratulálunk neki!

baloghréka
A teljesség igénye nélkül, néhány siker 2015-ből:
  • Szép “győzelemmel”  zártuk a helyi iskolás csapatokat  és idén a Ferencvárosi Gyermekalapot  támogató Ferencvárosi Aput a Kapuba Kupa történetét,  az utolsó, V. FAKK Kupa során több mint 1.300.000Ft gyűlt össze.
  • Az FKA két Alapja is pályázatot  írt ki, a Ferencvárosi Közterekért Alap és a Ferencvárosi Gyerekalap, melynek során majdnem 1.800.000 ezer Ft-tal tudtunk támogatni, összesen 10 kerületi projektet!
  • Megrendeztük egy nemzetközi adománygyűjtő  program ferencvárosi adaptációját, az ÉLŐ ADÁS-t, amin egy este alatt 1.760.000Ft jött össze, három nagyszerű kerületi  projekt javára! Az eseményről készült videónk itt látható.

  • Ezzel bátorságot merítettünk ahhoz is, hogy jövőre megszervezzünk egy másik támogatásgyűjtő pilot programot, ami újabb izgalmas nyitást, a 2016-os “Nagy dobást” jelentheti nekünk!
  • Született egy az FKA első 3 éves tevékenységét részletesen bemutató nívós kiadványunk, a Hároméves Jelentés.
  • Megtiszteltetésnek tartjuk, hogy Zwack Izabella úgy döntött, alapítványunkon belül létrehoz egy Zwack Péter Emlékalapot.
  • És végül, de nem utolsó sorban, több mint kétszer annyi kiváló és lelkes önkéntessel dolgozhattunk ebben az évben, mint korábban!
Sokat jelentett ez nekünk, hisz alapítványunk egyik legalapvetőbb feladatának tekinti, hogy sokféle ember, sokféle tudása, készsége, energiája  adódjon nálunk össze, és azt sikerüljön nekünk személyes, jó kapcsolatokon keresztül, a kerületi közösség érdekében hasznosítani.
Köszönjük Mindenkinek  az eddigi aktív részvételt, az Alapítványnak nyújtott természetbeni és pénzügyi támogatást!
Folytassuk együtt jövőre is…