“Nincsenek jelentéktelen dolgok. Csak olyanok, amik téged nem érdekelnek”

“Nincsenek jelentéktelen dolgok. Csak olyanok, amik téged nem érdekelnek”

A fenti idézet Lázár Ervintől származik és azért jutott eszünkbe, mert ma, április másodikán van  a Meseírás Világnapja – Andersen születésnapja – s egyben a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja is. Az idézet lehetne akár a mi egyik mottónk is. Hisz az a világ, ami a mi fejünkben él a kerületben élők jövőbeli közösségéről, az egy nyitott, egymásra figyelő, egymás értékeit és igényeit elismerő emberek közössége lesz. Amelyben mindenki adhat és kaphat, és amelyben megtalálhatják egymást azok, akiknek kell…

(mellékelt rajz  forrása: www.mosoly100.hu)

A Kossuth díjas és Ferencváros Díszpolgárként is elismert, kerületünkben élt író egyik leghíresebb művének címéről még parkot  is (A Négyszögletű Kerek Erdő)  elneveztek a Középső-Ferencvárosban, a Kerekerdő Parkot  szinte naponta érintjük  mi is a Márton utcai  irodánkba jövet.  Sőt, immáron V. alkalommal rendezzük meg idén május 9-én a Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupát (FAKK), a kerületi iskolások focibajnokságát. Az esemény nem csak sportviadal, s még csak nem is pusztán kellemes szombat délelőtti időtöltés, hanem a helyi adományozás egyik sikeres programja. Kerületi vállalkozók támogatják pénzbeli és nem pénzbeli adományokkal nem csak a dobogós csapatokat, de a versenyen keresztül most a Ferencvárosi Gyermekalapot is. Eddig 1 millió 300 ezer Ft gyűlt össze a 2015-ös FAKK kapcsán, a díjak mellett, a fennmaradó  támogatásokból ismét  helyi civil kezdeményezéseket fogunk támogatni, pályázati úton. (FAKK-ról friss információk hamarosan!)

De Lázár Ervinnel már más módon is kapcsolatba került alapítványunk, fennállásunk óta. Özvegye, Vathy Zsuzsa írónő résztvett az FKA 2012-ben először indított Élménykalendárium programjában, amikor a a decemberi ünnepek előtt, kerületi lakosokat ajándékozott  családi történeteivel és  könyveivel.   Mindezt abban a Ráday utcai Két Egér könyvesboltban élvezhettük, amely többször is volt már partnerünk közösségi programokban és támogatta a Ferencvárosi Közösségi Alapítványt.

A Két Egér egyébként csatlakozott idén is a Kis Könyves Éj rendezvényhez, a függeteln könyveboltok ünnepéhez, amely április 24-lesz, Megyünk mi is!

Boldog Meseírás Világnapot, vagy akinek van hozzá füle, annak: Döm-dö-döm!