Legyen ez is cégérünk itt, mint a foci

Legyen ez is cégérünk itt, mint a foci

Idén a Kosztolányi Dezső Általános Iskola csapata vitte el a FAKK Kupát, a IV. Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupa  fődíját, és a helyi vállalkozók által felajánlott 100 ezer Ft-ot. A már hagyományosan  megrendezésre kerülő  tavaszi bajnokság,   Ferencváros egyik cégéres “termékére”, a focira épít ugyan, de az esemény jóval többről szól, mint sportról. Minden alkalommal kerületi vállalkozók ajánlják fel pénzbeli és természetbeni támogatásukat a résztvevőknek, saját példájukon keresztül téve vonzóvá a közösségi, helyi adományozás lehetőségét. A diákoknak kiosztott összegen felül összegyűjtött pénzt, mindig a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány egyik Alapja javára különítjük el. Idén a Ferencvárosi Közterekért Alapba, a FAKK-on keresztül több mint 700 ezer Ft folyt be, amit a korábbi gyakorlathoz hasonlóan, pályázati úton fogunk szétosztani.

A két anyuka, akiket kiszúrtam már korán reggel a pálya mellett,   egész délelőtt hozta-vitte a friss vizet, kicsit meg is kapta őket a nap a végére. Vita esetén csitították a feleket, egyszerre szisszentek fel egy sérülésgyanús helyzeten, és természetesen dagadtak a büszkeségtől, amikor fiaik  átvették  a Kupát. Mert hogy az ő fiaik a győztes csapatban voltak. Ritka sportfordulattal élve, a felkészülés remekül sikerült, a kosztolányis srácok és  a mindvégig közvetlen közelükben szolgálatot teljesítő anyuka-szurkolók is tökéletesen szerepeltek. Ahogyan, hál Istennek, az egész verseny komolyabb sérülés nélkül, fair játékkal, jó hangulatban zajlott. Ezüst díjas lett a  Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola csapata, bronzérmesek a Telepy Károly Általános Iskolás fiai lettek. Jó volt látni a drukker szülőket, ahogyan a Kerekerdő park vagy  a környék  arra sétáló lakóit is, a babakocsit tologatókat, a hétvégi bevásárlásból hazafele tartókat, ahogy megállnak a focipálya kerítése mellett és élvezik a játékot. Közben volt alkalmunk pár szót váltanunk is sokakkal. A pályán kívüli beszélgetéseinkben nekünk éppen annyira fontos szerepet kap ilyenkor ez a 4. éve tartó izgalmas humán kísérletünk, amire vállalkoztunk, mint odabent  a játék. Lehet-e helyi jó célokra, jó ügyekre, helyi forrásokat találni, és hogyan tehető az a gondolat mind népszerűbbé, az utca embere és a dunaparti irodaház multijának egyformán, hogy közünk van egymáshoz, ha mind itt élünk, tanulunk, dolgozunk?  Hogy a közösség minden tagja képes lehet adni: ötletet, élményt, időt, figyelmet, munkát, pénzt.

Az ötletet most mi hoztuk, megrendeztük a IV. FAKK-ot és egyfajta családi kísérő programként a Kerekerdő park szomszédos területén  a Közösségi Bolhapiacot. Élmény volt a jó foci, az idei gálameccs a Ferencvárosi Tanárok és az Íróválogatott csapata  között (előbbiek dicsőségesen nyertek, utóbbiak méltósággal veszítettek), de gasztronómiai élményt is  nyújtottak az adomány süteményeket kínáló SütiFlotta tagjai, vagy a közös  élményhez járultak hozzá az utcai zsonglőrök, a gombfocisták és a kerületi country zenész térzenéje is. Időt és figyelmet kaptunk a kilátogató érdeklődőktől, rokonoktól, barátoktól, tanároktól és diáktársaktól, az önkormányzattól érkezőktől, a helyi médiától. Rengeteg munkát raktak bele az önkéntesek, a szervezők, a  felkészítő tanárok, felkért játékvezetők, a rendezvényt biztosító orvos, a biztonsági szolgálat munkatársai és a mérkőzést élőben közvetítő sportriporter. És végül, de nem utolsó sorban, több természetbeni adományozó (Nándori Cukrászda, Pink Cadillac Pizzéria, Zwack Unikum Nyrt, IF Kávézó, Medence Csoport és más cégek) mellett, komoly pénzügyi támogatást nyújtottak a diák csapatoknak és az FKA-nak, az  alábbi helyi vállalatok:

Bokréta-Alfa Kft.

Dorla-Bau Kft.

E-Builder Kft.

Kalotherm Zrt.

FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt.

ITH-Hungary Vagyonkezelő Zrt.

Vianova 87 Közmű és Útépítő Zrt

TRX Consulting Kft.

Lajos-Projekt Kft.

GLS-Aqua Mérnöki Iroda Kft.

BITU-Bau Építőipari Vállalkozó Kft.

DIMA Mérnöki Iroda Kft.

Köszönjük a kapott támogatásokat!  

És mit kívánjunk magunknak a jövőre? Hogy legyen jövőre is sikeres FAKK-unk, és hogy a közösségi adományozás gyakorlata  itt a Ferencvárosban, hamarosan, minimum legyen olyan, mint a foci: mindenki értsen hozzá és hozzánk tartozó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek az eseményről, az FKA facebook oldalán láthatók!

(era)

Szerkesztői utóirat: a kupát kísérő közösségi bolhapiacon, egyik kurátorunk egy   felbecsülhetetlen értékű kincshez jutott hozzá, a Londoni 6:3 as győzelem diafilmjét sikerült megvásárolnia. Mivel azonban a közösségi programokon szerzett áruk legjobb befektetése a közösségi élménybe való visszacsatolás lehetősége, jelenleg szervezés alatt van egy matiné vetítés a Foci VB ideje alatt, egy kellemes fővárosi kerthelyiségben. A közösségi vetítés részleteiről később itt tájékoztatunk!