Az 5. születésnapunk fontos változásokat hozott kuratóriumunkban is!

Az 5. születésnapunk  fontos változásokat hozott kuratóriumunkban is!

Alapítványunk e hónapban ünnepli 5. születésnapját, 2011 végén lettünk bejegyezve. Az azóta eltelt időben Benedek Gabriella volt kuratóriumi elnökünk. Gabi korábbi civil -és szervezetfejlesztői tapasztalatai, a közösségi alapítványok nemzetközi világában szerzett ismeretei és jártassága, valamint vezetői stílusa meghatározó volt számunkra. Óriási szerepe volt abban, hogy  9 tagú kuratóriumunk – melynek többsége korábban egyáltalán nem ismerte egymást- az elmúlt években folyamatosan és örömmel együtt tudott dolgozni, és hogy egy úttörő kezdeményezésből mára egy progresszíven fejlődő civil, adománygyűjtő, támogatásosztó és közösségerősítő szervezetté tudtunk válni.

Annak a munkakultúrának az alapjait, ami az alapítványunkon belül kialakult – beleértve azt, hogy a kurátorok  öt éve minden második kedden délután összeülnek és egyeztetnek, döntenek az aktuális ügyekről, és hogy minden évben  a teljes kuratórium elutazik egy tanulmányúttal egybekötött stratégiai tervező és szervezetfejlesztő pár napra, vagy éppen azt is idesorolva, ahogyan igyekszünk az önkénteseinket megbecsülni- szóval, ezek alapjait is Gabi tette le, amiért nagyon hálásak vagyunk neki! Gabi ez év végével lemondott a kuratóriumi elnökségről és a stafétát átadja egy másik kurátortársunknak.

Nagyon köszönjük az eddigi munkáját, és továbbra is számítunk rá, mint kurátorra!

Jordán Péter veszi át helyét, aki építő mérnökként közel 20 éve közelről követi és ismeri a ferencvárosi városrehabilitáció alakulását, és évekig volt első hegedűse az egyik legsikeresebb adománygyűjtő programunknak, a Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupának, és elkötelezettje a hosszú távú támogatói együttműködésre építő, kerületi vállalkozásokat megszólító Patrónus programunknak is. Hajrá Péter!

A fotón látható gyönyörű (és istenien finom) torta Nándori László tiszteletbeli kurátorunk ajándéka volt. Rövid életet élt meg…

Korábbi bemutatkozó  interjúink: 

Gazdag ember megosztaná – interjú Benedek Gabival

Született közösségi interjú Jordán Péterrel