Swimathon 2018, FELHÍVÁS!

Swimathon 2018, FELHÍVÁS!

“Azt súgja a szimatom, jó dolog a Swimathon.” (Ragályi Elemér, világhírű operatőr, swimathonista)

FELHÍVÁS CIVIL SZERVEZETEKNEK ÉS KÖZÖSSÉGEKNEK!

Van egy jó ötletetek, amit megvalósítanátok, ha lenne hozzá legalább 1 millió Ft támogatásotok?

Szívesen kipróbálnátok magatokat ezért egy itthon még újszerű, de kétszer már sikerrel debütált, jó hangulatú adománygyűjtő programon?

Bővítenétek a támogatói körötöket és adatbázisotokat?

Szeretnétek egy olyan támogatói kapcsolatban együttműködni, amelyben támogató nem egy távoli elefántcsonttoronyból küldi a pénzt a terveitekhez?

Akartok velünk játszani és játékra hívni másokat is egy jó ügy, a saját jó ügyetek érdekében?

Ha igen, és a Ferencvárosban lenne és/vagy ferencvárosiaknak (is) szólna ez a támogatásra méltó álom-projekt, jelentkezzetek a Swimathon 2018 közösségi adománygyűjtő eseményre!

Tavaly a Swimathon elnyerte a NIOK Civil DÍját a legsikeresebb adománygyűjtő kampány kategóriában.

2017-ben 7 civil projekt  javára  több mint 16 millió Ft gyűlt össze a  2. magyarországi Swimathonon,  több mint 3000 felajánlásból, 140 civil úszó részvételével. A tavalyi esemény oldalát itt találjátok,  az összefoglaló cikk itt, videó itt látható.

Kiket várunk?

Civil közösségeket. Bejegyzett civil szervezeteket és nem bejegyzett, informális csoportokat egyaránt, amelyek a Ferencvárosban működnek, vagy/és a kilencedik kerületieknek terveznek programokat.

Mit kell tenni a jelentkezéskor? 

1. Előzetesen tájékozódjatok arról a fentebb ajánlott linkek segítségével, hogy mi a Swimathon rendezvény lényege, célja és formája!

2. Töltsétek ki ezt azonline  jelentkezési adatlapot és küldjétek el nekünk, legkésőbb február 28-ig

3. Gondoljátok végig, hogy fel tudnátok-e kérni minimum 15, maximum 20 barátot, ismerőst, kollégát, szimpatizánst, érintettet, támogató és együttműködő partnert, akiknek annyira tetszik az ügyetek, annyira hisznek benne, bennetek, hogy szívesen úsznának és kampányolnák is érte 4 héten keresztül, megszólítva a saját ismeretségi körüket egy közösségi adománygyűjtő kampányfelületen keresztül?

A  jelentkezőkből kiválasztott szervezetek képviselőit  március 7. és 9. között egy személyes beszélgetésre hívjuk az irodánkba. Kölcsönös együttműködési szándék esetén, terveink szerint, március 14-ig maximum 5  kiválasztott szervezettel kötünk együttműködési szerződést és kezdjük el a közös munkát. Amennyiben nem bejegyzett civil csoport projektje is elnyeri a kuratórium tetszését, úgy a részvételt akkor tudjuk támogatni, ha a jelentkező  legkésőbb március végéig talál egy – a programot befogadó – szerződésképes szervezetet, melyhez a szervező FKA  is szakmai segítséget nyújt. A Swimathon 2018  eseményt 2018. június 16. szombatra tervezzük.

 

És miért ajánlják a tavaly induló és adományt gyűjtő szervezetek/csapatok a Swimathont? 


 almássy_aranyanyu

“A Swimathon életünk első, de nem utolsó :)  közösségi adománygyűjtése volt, aminek az eleje: kérdések, kétségek; a közepe: izgalmak, kupaktanácskozások, közösségépítés és sok-sok munka; a vége: szuper hangulat, siker és elégedettség, hiszen bebizonyosodott, hogy együtt bármire képesek vagyunk.”  Almássy Mónika, a Kórházsuli program csapatkapitánya (fotó: Aranyanyu)

 

Andrasi Orsolya

 

 

 

 

“A Swimathonon keresztül ismertük meg a közösség teremtő erejét, bámulatos energiákat képes megmozgatni egy jó közös cél.”  Andrási Orsolya, az “Aranykapu” projekt csapatkapitánya


 

Bakonyvári_fb

 

“A Swimathonon egy olyan projektért indultunk, amely elmossa a határokat  sérültek és épek között, s pont ez történt meg velünk már a közös kampány során és a medencében is.”  Bakonyvári Krisztina, a KépMás projekt csapatkapitánya

 

era_kisebb

 

 

 

“Kár hogy nincs ilyen kategória is a Civil díjon: a kampány, amit a legkevesebb ruhában fejeznek be. Mindig nyernénk.”  Barna Era, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány csapatkapitánya (fotó: Fazekas István)


 ivan_ fotó

 

 

“A Swimathontól önbizalmat kaptunk -– mert meg tudtuk csinálni –, és jelentős mennyiségű pénzt – utóbbit akkor, amikor a civil szervezetek finanszírozása nem mondható egyszerűnek.” Bardócz Iván, a Közös Alapon program csapatkapitánya (fotó: Reviczky Zsolt)
Fehér Melinda

 

 

A Swimathon segítségével végre  elindíthattuk régóta tervezett mobilház programunkat, mellyel lakásszegénységben vagy hajléktalanságban élő embereknek tudunk megfizethető lakhatást biztosítani.” Fehér Melinda, a Mobilház projekt csapatkapitánya

 

komolósi_fb

 

 

 

 

“Számunkra egy kitörési pont volt a Swimathon mind a téma iránti érzékenyítés, mind a pénzgyűjtés terén:és sikerült!! Rengeteg visszajelzést kaptunk barátoktól, kollégáktól, ismeretlenektől, nagy lendületet kapva egy lehetetlennek tűnt  projekt megvalósításához.” Komlósi Orsolya, a FilmSchool program (Palantir) csapatkapitánya

 

 

Jelentkezzetek!!! 

További infók: [email protected]

Köszönettel:

az FKA kurátorai és munkatársai