Rádió Ráday! Elhangzott május 7-én, szombaton.

Rádió Ráday! Elhangzott május 7-én, szombaton.

Rádiótörténeti pillanat volt! Az általunk szervezett adománygyűjtő   Belső-Ferencváros Nap keretében, 2016 . május 7-én szombaton 3 órakor megszólalt a Rádió Ráday, Belső-Ferencváros lokális hangulatú, civil netrádiója, a Púderból! Műsorvezetők voltak: Barna Era (igazgató,Ferencvárosi Közösségi Alapítvány) és Dávid Feri (Tilos Rádió, FKA önkéntes, Ráday utcai lakos)
Az alábbi linken már visszahallgatható az egész műsor, 4 részben:
https://www.mixcloud.com/Sounds_of_FKA

Miről szólt a műsor?

púder_5az 1. részben: “Vissza kellene szerezni az embereket, akik korábban itt jártak-keltek a Ráday utcában!” – mondja Fodor Tamás a Stúdió K Színháztól, aki a 45 éves, Ferencvárosban működő közösségi színházukban pont azt szereti, hogy a valóság beszüremkedik a színházba. És miért álmodik Bosznai Tibor, a Púder egyik tulajdonosan arról, hogy egy nagy közös olvasóklub működjön a negyedben?

 

radioraday_nagy_hentesa 2. részben: “A Ráday utca városépítészeti szempontból kicsit kirekesztette a Lónyay utcát”- mondja Nagy Gergely a Nagyvásárcsarnok főépítésze, hozzátéve, hogy ebben ugyanolyan szemléletváltás kell, mint amikor a Nagycsarnok épült, és kitolódtak a belváros határai. Rábai Róbert 15 éve vezeti a Bakáts téri hentes üzletet, abszolút hisz a hagyományos hentes-designban, és nagy kincsnek tartja munkatársát, Mariannt, aki mindenkit név szerint ismer már az utcában. És velünk voltak hárman a licitet nyert támogatóink közül is, Gebey-Szaplonczai Réka, Nemesné Singer Edina és Kutor Tünde.

radioraday_licitálokkal

 

 

 

 

 

 

 

radioraday_nándori_gönczi_benedeka 3. részben:Szerezze vissza a helyi közösség a Bálnát és a Nehru partot, és általában legyen mindenkinek elég tere és saját tere ahhoz, hogy jól érezhesse magát! – javasolja Gönczi Ambrus, a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője. Nándori László – a Nándori Cukrászda tulajdonosa – szerint a Ráday utca, amely egykor egy iparos utca volt, megérdemelné, hogy a lakók, az iparosok újra olyan összetartóak legyenek, mint voltak anno. Benedek Gabi, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriumi elnöke két dolgot remél a Belső-Ferencváros Alaptól majdan támogatást nyerő civil programok kapcsán: hogy a helyi nyilvánosságot segítik majd, a helyi, mindennapi kérdések, problémák közös megvitatásának is teret adnak és azt az igazi civil kurázsit hozzák vissza, ami bátorsággal és kreatívan nyúl hozzá a valós helyi igények kielégítéséhez!

 

radioraday_soma_jánosa 4. részben:

Miért nem tud a Ráday utca valamikor virágzó kulturális élete, az egykor pezsgő Ráday Kultucca program újraéledni, s meddig terjed ebben vajon az önkormányzat felelőssége?- teszi fel a kérdést Gross András Soma, a Medence Csoport ügyvezetője. Mi is érezzük ezt, hogy nem egészen erre jöttünk ide, a művészeti élet kicsit visszaszorult, sok galéria szűnt meg- fűzi hozzá Mészáros János, a Két Egér Könyvesbolt vezetője, miközben azt is elmondja, hogy talán sehol máshol nem tapasztalt ilyen erős szellemi pezsgést, mint itt a negyedben, de hogyan tudnánk ezt megmutatni kifele is? Hogyan járulhatnak hozzá a helyi identitás erősödéséhez a helyi események, fesztiválok, s vajon ezek tényleg jók az egész Belső-Ferencváros negyednek, vagy csak egy kultúra fogyasztó szűk elitnek?