Kész a támogatott Fűszerkert! VIDEÓ

Kész a támogatott Fűszerkert! VIDEÓ

Igazán büszkék vagyunk azokra a fiatal nőkre, anyukákra (és apukákra), akik megelégelve, hogy  régóta kihasználatlanul és elhanyagoltan áll egy csöppnyinek tűnő kis terület a közvetlen környezetükben, a József Attila lakótelep házai között,  létrehozták a fűszerkertet!  Beleszerettek a közösségi kertecske e speciális fajtájának ötletébe, szereztek rá támogatást, és több generáció együttműködésével,  megszületett ez az alkotás. Az pedig külön büszkeséggel tölt el minket, hogy ezt a kezdeményezést idén tavasszal mi is támogattuk, mint a Ferencvárosi Közterek pályázatunk egyik nyertesét!

Az Anyahajó Anyaközpont   projektje a környezettudatos nevelés fontosságára és gyakorlatára hívja fel a figyelmet, egy mini közösségi kert, a Fűszerspirál kialakításának ötletén keresztül. A programban résztvevő lakótelepi kisgyermekes családok fontosnak tartják azt, hogy ha lehet, saját termesztésű, friss zöldségeket fogyasszanak családjaik, előnyben részesítve a friss fűszereket. Ezért egy kiválasztott napos , de jelenleg elhanyagolt területen apró, de gazdag kertet építettek, melyet közös munkával fognak gondozni. A gyerekek számára egy tapifalat hoztak létre, illetve mini mezítlábas ösvényt alakítottak ki, melyen különböző természetese textúrákat (kukoricacsutka, toboz, kavics, stb.) tudnak tapogatni. A Fűszerspirál az FKA-tól 169 ezer Ft-os támogatást kapott. Gratulálunk a megvalósításhoz is, öröm látni, hogy jó helyre került a pénz!

 

A fűszerkert kialakításáról készült videó itt tekinthető meg, a szintén Anyahajós önkéntes, Csoma Csilla készítette a filmet:

 

és a nyári előkészületek: