Hírek a Swimathon 2017 támogatott projektjeiről (2018.06.11.)

Hírek a Swimathon 2017 támogatott projektjeiről (2018.06.11.)

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Swimathon 2017 adománygyűjtő kampányában tavaly 7 projektért úsztak civilek és ismert emberek, köztük a házigazda FKA csapata is.  (www.swimathon.hu) A  főszervező nem csak azt vállalta, hogy megrendezi, koordinálja a kampányt és az uszodai záróeseményt, hanem hogy az adományokat összegyűjtve, támogatási szerződést köt a szervezetekkel és kíséri a támogatott projektek alakulását egészen a megvalósításig és a beszámolóig, az értékelésig. Legutóbbi beszámolónk itt olvasható.

Alábbiakban rövid áttekintésünket olvashatják a támogatott projektek  haladásáról:

Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) – „Mobilház” program

A telek árverésen történt megvásárlása, és az ott  szükséges munkálatok elvégzése után, két mobilház került a Soroksári úti területre. Ezt követően sok önkéntes szakember és segítő bevonásával a házakat összeszerelték. Az ULE arról tájékoztatott minket, hogy  a rászoruló családok akkor költözhetnek be a lakrészekbe, amikor a telket sikerül a közműhálózatra kapcsolni. “Sajnos ez egy sokszereplős történet, a kulcs a közműszolgáltatóknál, és az önkormányzatnál van”- írták nekünk részbeszámolójukban – de  az első ütemben, remélhetőleg hamarosan beköltözhet  4 ember, két háztartásba.  A képen az ULE önkéntesei és egyik leendő lakójuk.
További részletek az egyesület honlapján találhatóak.
Kontakt: Kovács Vera, 06-30-601-7694

ule önkéntesek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KórházSuli Alapítvány – „Csapat vagyunk” projekt

A támogatott időszakban  két ütemben, már több mint 250 fő vett részt a tréningeken.  Csapatépítő céllal 60-an vettek részt a Spar fővárosi futóversenyén, melyhez kampány eszközöket, pólókat kaptak a rajthoz állók. A projekt harmadik lába egy tábor lesz, melyet a Fejér megyei Gánton tartanak 2018. június 25. és 29. között, 20 fő beteg, vagy felépült gyermek, illetve 20 fő segítő és 10 kísérő felnőtt részvételével.
Aktualitások a szervezet facebook oldalán olvashatóak.
Alapítványi kontakt: Almássy Mónika, 06-30-555-3224.

Palantír Film Alapítvány – Film School projekt

Két támogatási forrásnak köszönhetően (nagyobb részt az Új Nemzedék programnak, kisebb részt a Swimathon 2017 támogatásnak), a tervek szerint 8 kerületi iskola 200 diákja  ismerkedhetett meg az „Idegenek  a kertemben” című dokumentum filmgyűjtemény darabjaival és vett részt az ott látottak feldolgozását támogató beszélgetéseken. Szerződésünk szerint 2018. május 31-ig valósították meg programjukat, melyről június 30ig számolnak be az FKA kuratóriuma felé. Sajnos szomorú hír, hogy idén tavasszal Ferencváros Önkormányzata nem hosszabbította meg az alapítvány bérleti szerződését, és a sok év alatt patinás és közkedvelt  helyszínné vált dokumentum filmes mozi és központ elköltözik kerületünkből.
Kontakt: Komlósi Orsolya 06-20-543-5639
A Palantir híreiről bővebb információk az alapítvány honlapján .

Appart Egyesület – KépMás projekt

A tervezett 20 előadásból 10-et még az 2017-es őszi szezonban tartottak meg, majd a tavaszi kényszerű költözésüket  követően az RS9 Színház fogadta be a nagysikerú előadást. Új helyszínükön azonban az ottani  3 előadást a 2018/2019-es évad első őszi hónapjaira kellett halasztaniuk. A változások  ellenére az előadások sikerrel, teltházasan  folytak.
Kontakt: Bakonyvári Krisztina 06-20-237-0131

Horizont Alapítvány – Aranykapu Közösségi Karácsonyi Vásár 

A helyi közösség által kezdeményezett és támogatott közösségi karácsonyi rendezvényt 2017. december 13. és 17. között nagy sikerrel megtartottak. Az adományból, a Ferencvárosi Önkormányzattal partnerségben, 10 fűthető faházból kínálták portékájukat a helyi civilek és kereskedők.  Beszámolónk a rendezvényről itt olvasható. A programot befogadó Horizont Alapítvány szakmai és pénzügyi beszámolóját kuratóriumunk elfogadta.
Kontakt: Andrási Orsolya  06-70-297-0556

Gyökerek és Szárnyak Alapítvány – KözösALAPON program

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány KözösALAPON programja, amely a hazai közösségi alapítványok létrejöttét és fejlesztését segíti, a Swimathon kampányban tett ígéretéhez híven, az új közösségi alapítványok idei tevékenységének támogatására fordítja a Swimathonon gyűjtött pénzt. A támogatási szerződéseket idén tavasszal megkötötték, a támogatásokat átutalták a Térerő Közösséi Alapítvány Miskolcért és a Pécsi Közösségi ALapítvány csapatainak.  További részletek  a kozosalapon.hu oldalon és a KözösALAPON facebook-oldalán.
Kontakt: Bardócz Iván 06-20-910-9912

Ferencvárosi Közösségi Alapítvány – Fix Pont

Az FKA tavaly is a 2017-18-as év kiszámítható és minőségi működéséért kérte a támogatásokat.  Alapítványunk 2017- es szakmai beszámolója – részletes tevékenység- bemutatással, a szervezeti és szakmai életünkben látható tendenciák kiemelésével, vezetői összefoglalóval és  a legfontosabb kommunikációs megjelenéseinkkel –    és közhasznúsági jelentésük, melyet kuratóriumunk elfogadott és május 31-ig az érintett hatóság felé benyújtott, itt érhető el honlapunkon. 

További információk a támogatott projektek helyzetéről a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány munkatársától kérhetők: Oláh Roland 06-30-995-2292