Budapest Hangtérképe

Pályára áll a Budapest Hangtérképe projekt

A 2016-os Élő Adás egyik támogatott szervezete a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, akik egy izgalmas dologra vállalkoztak: létrehozzák Budapest hangtérképét.

Az elmúlt évben elkezdődött a projekt technikai előkészítése, a kapcsolódó események szervezése és az önkéntes segítők felkészítése. A felvett, megvágott és egyre bővülő ún. podcast anyagok már elérhetőek a honlapon és közvetetten a facebook profilról is. A már elkészült hanganyagok izgalmas felhasználói élményt jelentenek. A térképen barangolva a különböző városrészekre jellemző hangok, zajok és történetek érhetőek el, melyeknek fókuszában az eleven, velünk élő történelem áll. A legutóbbi például a Milliről, vagyis a Millenáris velodromról szól.

A projekt fontos részét képzik a Story Slam események, amely a közösségi történetmesélést kívánja (vissza)honosítani, elsősorban IX. kerületi színtereken. Ezekből a félév során hármat terveznek megvalósítani.

A Támogatási Szerződés itt olvasható.

A Szakmai Program itt olvasható.