143 ezer Ft-ot söröztünk össze a Közterek Alap javára. KÖSZÖNJÜK!

143 ezer Ft-ot söröztünk össze a Közterek Alap javára. KÖSZÖNJÜK!

Sose feledd, ha kocsmába hívsz vendégeket, első dolgod legyen, hogy megitatod őket! Ezzel a nem lebecsülendő tanulsággal zártuk magunknak, aFerencváros, élesztő fel!” címet kapott támogatásgyűjtő estünket, a kasszát pedig 143 ezer Ft-tal.  Mindent összevetve és a visszajelzéseket is összegezve, egy jó hangulatú rendezvény van mögöttünk, köztük több új baráttal és támogatóval is.

November 4-én, kedden estére egy különleges sörkóstolóra hívtuk azokat a ferencvárosi barátainkat, ismerősöket, érdeklődőket, akik a Közterekért Alapunk javára szívesen áldoztak adományukkal. A rendezvényt befogadó, alapítványunkat ily módon nagyban támogató és hazai kézműves söröket kínáló  Élesztőházba érkezett vendégek egy ideig talán kissé  megilletődötten ültek a közösségi sörözéshez  felállított hosszú asztalok körül. Igaz, a vendégek elé kitett Nándori-féle sós sütemények, a Nagycsarnokban vásárolt töpörtyű, később a Gomb Kávézó ajándék édes sütijei valamelyest oldották a kezdeti szorongást, mi egy életre megtanultuk, hogy mielőtt bármibe is belevágnánk  legközelebb, legyen szó még oly dicséretes alapítványi küldetésről vagy támogatott programokról is – egy kocsmában inni kell! De mire Tóth Imrével, az Élesztő egyik vezetőjével folytatott beszélgetésben eljutottunk a közösségi terek kialakításának igényétől, egy ferencvárosi új városközpont kialakításának vízióján át egészen az első pohár Ogre sörig, fokozatosan váltunk könnyedebbé és fogyaszthatóbbá magunk is. Amikor már Bart Dániel sörforradalmárt, a Folyékony kenyér blog szerzőjét és az Élesztőház másik tulajdonosát  hallgattuk a civil kurázsi és a kézműves sörfőzdék kapcsolatáról,  addigra már szinte minden érzékszervünk összhangba került, immáron tényleg együtt utaztunk, valamennyien. Az Ogre után jött a Keserű Méz,   majd az IPA (India Pale), a Fekete Erdő, s végül a Gyümölcsös szilva “desszert” söre jól beindította a szabad diskurzust Nem tagadjuk, hogy egy ilyen támogatásgyűjtő estnek , két alapvető funkciója van: pénzt gyűjteni egy jó célra, ez megtörtént, és kapcsolatokat erősíteni, kiépíteni azokkal, akik  a maguk módján szívesen csatlakoznának hozzánk. Akár támogatóként, akár kedvezményezettként, akár önkéntesként. Úgy érezzük ez sikerült, a  kapcsolatteremtő munkát is folytatjuk!

A sörkóstolóról készült fotók albuma megtekinthető a facebook oldalunkon, ebben Pivarnyik Balázs közreműködéséért tartozunk köszönettel.

VALAMENNYI sörkóstolós TÁMOGATÓNKNAK- legyen pénzbeli vagy természetbeni támogatónk – 

KÖSZÖNJÜK  A BIZALMAT ÉS A KAPOTT SEGÍTSÉGET!

 A Közterek Alapban már összegyűlt  az a szükséges 1 millió Ft, amivel – alapszabályunk szerint – már kiírható egy pályázat kerületi civil kezdeményezések számára. Itt olyan ötleteket várunk majd , amelyek elsősorban nem építészeti szempontból újítanák meg a  ferencvárosi köztereket- tehát semmiképpen sem vállalnának át kifejezetten önkormányzati feladatokat- hanem a közösség számára hiánypótló és /vagy hasznos, izgalmas kulturális, szociális, művészeti funkciókat szánnak kedves helyeiknek, köztereiknek! A pályázati kiírás megjelenése 2015 elején várható, alakulásáról és eredményeiről részletesen beszámolunk majd a honlapunkon.

 

Kíváncsi a videónkra is?

Itt megtekintheti.