Új Szomszédaink – Sokszínű Ferencváros

A Ferencvárosban (Bp. IX. ker.) élő külföldi vagy? Társasházi szomszéd, egy  bolt vezetője, éttermem tulajdonosa, szakácsa, dolgozója? Munkatárs vagy egy helyi a cégnél, tanár vagy diák egy suliban vagy egy tanfolyamon, esetleg van  itt egy törzshelyed, ahol szívesen kávézol, és jókat szoktatok beszélgetni nap mint nap  a helyiekkel? AKKOR TE VAGY A MI EMBERÜNK, JELENTKEZZ! Kérjük, engedd, hogy az ÚJ SZOMSZÉDAINK – SOKSZÍNŰ FERENCVÁROS projektünk keretében felvegyük Veled a kapcsolatot! Segíts, hogy megismerhessünk, mint a kerületi közösség tagját! Mélyen hiszünk benne, hogy egy közösség minél színesebb, annál többet ad a benne élőknek, ha figyelnek egymásra és ha támogatják egymást.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) – amely alapvetően helyi adománygyűjtéssel, támogatásosztással és közösségfejlesztő programokkal foglalkozik – ​június elején indította el új projektjét, ÚJ SZOMSZÉDAINK – SOKSZÍNŰ FERENCVÁROS” címmel. Projektünk célja az, hogy lehetőleg személyes hangú interjúkon keresztül is jobban megismerjük a IX. kerületben élő külföldieket és  tapasztalataikat, hogy feltérképezzük azokat a helyszíneket, szervezeteket és programokat, amelyekhez már kötődnek, illetve amelyek kötődnek hozzájuk.  Szeretnénk, hogy a kölcsönös megismerkedés után, akár Te is részese legyél a kerületi közösségért végzett munka örömeinek. ​Nagy álmunk, hogy legyenek a külföldiek közt  olyan új barátaink, akikkel támogatóként vagy támogatottként, munkatársként vagy önkéntesként is együttműködhetünk!

Az ajánlásokat, jelentkezéseket minden esetben titoktartással kezeljük és az interjúalanyok maguk döntenek arról, hogy milyen szinten vállalják a projektben való részvételüket.

A Ferencvárosi Közösségi Alapítványról az alapítvány honlapján olvashatsz még: ferencvarosi.kozossegialapitvany.hu. A projektről és az interjúkról pedig az [email protected] e-mail címen szívesen adunk további információt.

A felhívás elérhető angol, arab, kínai és ukrán nyelveken is. Köszönjük az önkéntes fordítók segítségét: Ehab Maher (arab), Eszterhainé Szőke Noémi (kínai), Diana Grytsyshyna (ukrán).

global_fund_logo