SWIMATHON 2016! Egy támogatásgyűjtő akció először Magyarországon!

SWIMATHON 2016! Egy támogatásgyűjtő akció először Magyarországon!

63-an vállalták, hogy úsznak számukra fontos civil ügyekért az első magyar Swimathon támogatásgyűjtő sporteseményen,   2016. június 18-án, szombaton délelőtt, a Magyar Úszás Napján, a Kőér utcai Uszodában. Az önkéntes úszókat, akik közt civilek és ismert emberek – köztük világhírű operatőr, újságírók, orvosok, üzletemberek, zenészek, segítő szakemberek – egyaránt vannak, illetve közvetve az általuk képviselt civil ügyeket a www.swimathon.hu kampányoldalon keresztül lehet támogatni pénz felajánlásokkal. A támogatható ügyek között van egy fiatal anyákat, kisgyermekes családokat összekapcsoló Anyahajó Anyaközpont, egy szenvedélybetegeknek szóló Ferencvárosi Felépülési Központ terve, a csontvelő transzplantáción átesett gyerekek családjait befogadó Démétér Ház bővítése és az eseményt szervező és a helyi közösségi adományozás népszerűsítését zászlajára tűző Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) Fix Pontja.

Angliában 1986 óta léteznek ilyen programok, általuk már nagyon sokféle, kiemelten fontos közügyre sikerült ráirányítani a társadalom figyelmét és gyűjteni számukra komoly adomány-összegeket. Sőt, ezek szakmai és pénzügyi támogatására szakosodott szervezet is létezik már, a The Swimathon Foundation. Ahogy az alapítvány egyik kurátora fogalmazta meg, „a kísérleti esemény sikere egyértelműen bizonyította, hogy a Swimathonban hatalmas kettős lehetőség rejlik: hozzájárul az úszás – mint egy egészséges sport tevékenység – népszerűsítéséhez és pénzt gyűjt jó célokra.” Angliában a Swimathonok igazi nemzeti eseménynek számítanak, amelyhez örömmel és büszkeséggel csatlakoznak ismert emberek és támogatók. (Diana hercegnő is egyik lelkes pártolója volt a programnak) De a szomszédos országokban sem ismeretlen ez a kísérlet. Romániában több közösségi alapítvány is sikerrel rendezett már ilyet. Működő Swimathon programot 2014-ben egy tanulmányút keretében látott a szervező FKA, a Kolozsvári Közösségi Alapítványnál, s innen jött a hazai adaptáció ötlete..

SWIMATHON 2016, BUDAPESTEN

Az uszoda 8 pályáján, 4 különböző, ferencvárosi kötődésű civil projektért fognak úszni:  az Anyahajó Anyaközpont,  a Déméter Alapítvány, a Kék Pont Alapítvány és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány javára. Minden pályán olyan magánszemélyek és ferencvárosi kötődésű cégek munkatársai fognak úszni, akik maguk döntöttek arról, hogy mennyi pénzt szeretnének összegyűjteni a projektekre, és hogy ezért mekkora kihívást vállalnak, azaz hány métert szeretnének leúszni, egy szintén általuk megbecsült idő alatt.  A szervező FKA azt is vállalta, hogy ferencvárosi nagyvállalatokat felkeresve, felkéri őket arra, válasszanak ők is a támogatható civil ügyekből és támogassák azt úgy, hogy munkatársaik közül  is csatlakoznak az úszóikhoz. Jelenleg a ferencvárosi BP, a Zwack Unicum Nyrt. és  a K&H Bankból vannak úszói a csapatoknak, ill. utóbbi a rendezvény költségeihez is hozzájárult.

Az esemény 2016. június 18-án, szombaton reggel 9 és 13 óra között valósul meg, a Kőér utcai uszodában. A rendezvény nyilvános, amelyre mindenkit szeretettel várunk.

A Swimathon 2016 kampányoldala: www. swimathon.hu

Az esemény facebook oldala itt érhető el.

Szakmai együttműködők és támogatók:

BP, K&H, Zwack Unicum Nyrt, Sütiflotta, Kolozsvári Közösségi Alapítvány, Akadémia a Filantrópia Fejlesztéséért

plakatA3_PRESS02