Nyári hatalomgyakorlás 4 napban

Nyári hatalomgyakorlás 4 napban

Hurrá, nyaralunk! Nyaralunk??

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány már majdnem nyári szünetet tart augusztus végéig. Azért majdnem, mert a feltöltődés részeként tanulunk is. Kurátoraink közül többen is aktívan résztvesznek a XI. Kunbábonyi Nyári Egyetemen, a közösségi részvétel fejlesztéséért.

Nem akármilyen téma lesz idén sem! A bennünk élő hatalom.

Hatalom – teremtő erő, erőforrás, tudás, képviselet, felelősség. Hatalom – pusztító erő, visszaélés, uralkodás, uralom, elnyomás. Hatalom – kiszolgáltatottság, alávetettség, kirekesztettség, passzivitás.
Mit jelent számunkra a szó: hatalom? Milyen szinteken és formákban jelenik meg mindennapi életünkben? Külső, vagy belső tényezőről van –e szó?
Milyen viszonyulásai lehetnek a helyi közösségnek a helyi hatalomhoz? Miért van szükségük erőre a helyi közösségeknek, s hogyan juthatnak ennek birtokába? Hogyan alakíthatjuk az egyoldalú függést kölcsönös egymásrautaltsággá? Milyen kihatásai lehetnek a közösségi (és bármilyen) beavatkozásnak a helyi hatalmi viszonyokra? Miben áll a fejlesztő szakember felelőssége?
A XI. Nyári Egyetemet a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért 2014. július 23-27-ig tartják Kunbábonyban, a Civil Kollégiumban.

Részletes program itt. 
Önkényesen most azt a szombati programot emeljük ki, amiben részt vesz kurátortársunk, Kovács Edit is, és amely a közösségi alapítványok  magyarországi esélyeinek szempontjából  kulcsfontosságú lehet!
10.00 – 12.00 Mire jók az egyes közösségi beavatkozások? Közösségfejlesztés, közösségi munka, közösségszervezés – erősségek, gyengeségek, veszélyek, lehetőségek. Hatások és ellenhatások: panelbeszélgetés a szakmai dilemmák és a gyakorlati tapasztalatok mentén. A panel résztvevői: Kovács Edit, Peták Péter, Sebály Bernadett, Varga Máté, Vojtonovszki Bálint.Moderátor: Péterfi Ferenc. Felkért hozzászólók: Giczey Péter, Vercseg Ilona
Találkozzunk Kunbábonyban! Mi ott leszünk.
Aki mégsem tudna odautazni, de nem akar semmiről sem lemaradni és csak utólag hallgatnni a lelkes élménybeszámolókat, annak még egy ajánlat:
NYÁRI EGYETEM ÉLŐ ADÁS ITT:
http://www.ustream.tv/channel/5136183
Korábbi Nyári Egyetemekről részletek