Mit láttunk Kolozsváron és mit támogathatunk most mi itthon?

Mit láttunk Kolozsváron és mit támogathatunk most mi itthon?

A szervező Ferencvárosi Közösségi Alapítvány (FKA) – amely a helyi, közösségi adományozás népszerűsítését tartja legfontosabb feladatának – kurátorai, az  elmúlt években többször is voltak külföldi tanulmányutakon és nemzetközi rendezvényeken. Fontosnak tartottuk, hogy a közösségi alapítványok nemzetközi táborában – mint a magyarországi első fecske – bemutatkozzunk, és hogy a jövőre külföldi partnerkapcsolatokat építsünk. Más közösségi alapítványok tapasztalataiból, az itthon még ismeretlen támogatásgyűjtő és -osztó technikák, programok, hazai adaptációs lehetőségeivel kísérletezünk.

A Kolozsvári Közösségi Alapítvány meghívására tett 2014-es látogatás volt az, ami meggyőzte az FKA kurátorokat is arról, hogy érdemes belevágni itthon is egy ilyen Swimathon rendezvénybe. Romániában már hat városban rendeznek, rendszeresen ilyen  eseményeket.

Mi az igazán izgalmas bennük? Nem csak az, hogy népszerűsíti az úszást és az egészséges életmódot, hanem hogy nagyon sok embert kapcsolnak össze.  Nonprofit szervezetek munkatársai, úszásukkal természetbeni támogatóként hozzájáruló civilek, támogató helyi cégek dolgozói,  az ügyekkel és úszókkal szimpatizáló egyéni  és vállalati adományozók, önkéntesek hoznak létre  közösen, egy jó hangulatú közösségi eseményt, miközben komoly pénzügyi támogatást nyújthatnak fontos kezdeményezésekhez.

Köszönet a Kolozsvári Közösségi Alapítványnak és vezetőjüknek, Simona Serbannak  a tapasztalatok megosztásáért és a magyar szervezőcsapat támogatásáért, valamint  azért a személyes vállalásáért is, hogy maga is úszik az Ferencvárosi Közösségi Alapítvány csapatában, az FKA Fix Pont  a helyi közösségért ügyért.

A másik három kedvezményezett szervezet  projektjeiről, amelyre a támogatásokat gyűjtjük itt lehet olvasni.

Kikötőt az Anyahajónak! – az Anyahajó Anyaközpont programja.

Ferencvárosi Felépülési Központ – a Kék Pont Alapítvány programja.

Démétér Ház bővítése  – a Démétér Alapítvány programja.

Bővebben: www.swimathon.hu