Manga Cowboy a Ferencvárosért

Újabb taggal bővült a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány “Igyon egy szódát Ferencvárosért! ” programja. Nem is akármilyennel! Sándor Ivánnal, a Manga Cowboy társtulajdonosával beszélgetünk:

Honnan ez a név?

Sándor Iván: A hely neve szimbolizálja, hogy nálunk az ide betérők amerikai-távolkeleti fúziós konyha ételeit találják. Fontos volt az is számunkra, hogy még csak hasonló nevű étterem se legyen az utcában. Végül, de nem utolsósorban egy olyan nevet és helyet akartunk csinálni Péter kollégámmal, amit mindketten szeretünk. Volt már két közös üzletünk korábban, de azt hiszem eddig a Manga Cowboy a legjobb közös „alkotásunk“.

 

Ráday utcai lakosként úgy látom, hogy a Manga a legnépszerűbb helyek közé tartozik manapság: ebédidőben mindig tele van, s még esténként is szép számmal ülnek bent. Mi a titkotok?

SI: Nagyon egyszerű: jó alapanyagokból főzünk, változatos menüt kínálunk és kedvesen szolgáljuk ki vendégeinket. Mottónk: olcsóbb hely van, de jobb nincs az utcában.

 

Hogy látod a Ráday utca jövőjét?

SI: Én egészen bizakodó vagyok! Amint megnyitják a Kálvin teret szerintem sokkal többen fognak ellátogatni az utcába. Ez jelentősen meg fogja növelni a vendégforgalmat az éttermekben, kávézókban. Sokat segítene, ha az önkormányzatnak is kiforrott elképzelése lenne arról, hogy miképpen képzeli el az utcát a jövőben. Véleményem szerint az autók maradhatnának, de a buszvonalat el kellene helyezni az utcából. Bizalmamat az utca ismételt fellendülésében mi sem fejezi ki jobban mint az, hogy mi egy hónapja költöztünk egy nagyobb helyre itt az utcában, s a régi helyünkön egy pizzériát nyitunk.

 

A Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak nyújtott támogatásotokat a Ferencvárosi Gyermekekért Alapba irányítjátok. Miért?

SI: Az alapítvány által létrehozott alapok közül ez állt hozzánk a legközelebb, mert nagyon fontosak számunkra a gyerekek. Petinek különösen, hiszen neki már van sajátja, nekem még nincs, de rengeteget játszom gyerekekkel, hiszen sok barátomnak van csemetéje. Most, hogy nagyobb helyre költöztünk, megvalósíthatjuk régi álmunkat: az étterem mögötti részben játszóházat fogunk létrehozni.