Kik lesznek az Élő Adás 2018 házigazdái, műsorvezetői?

Barna Era

a szervező ferencvárosi  igazgatója, kurátora

ERa_2

Egész életemben a klasszikus közvetítő, médium-szerep izgatott. Az a kérdés pedig kiváltképp, hogy hogyan  lehet egymástól néha nagyon távolinak tűnő világokat/embereket összekapcsolni és egy egymást  támogató közösséget teremteni belőlük. Voltam rádiós szerkesztő a megboldogult Magyar Rádióban, majd a Kék Pont Alapítványnál kommunikációs vezető. Rendszeres kocogóként alapítója vagyok az Almodóvar Futó Egylet női facebook csoportnak. Hiszem, hogy támogatást adni és kapni pont ugyanannyira izgalmas és örömteli élmény lehet, ezért is szeretem az Élő Adást is, amit harmadszor fogok vezetni. Nagy öröm nekem, hogy társam most Ámon Ada barátom lesz, akivel utoljára a gimnáziumban álltam közös színpadon egy Mrozek darabban, de reméljük ez annyira nem lesz abszurd!

Ámon Ada

Ada

Immáron 25 éve foglalkozom klíma- és energiapolitikával nem csak itthon, de Európa-szerte.  A közgazdasági egyetem elvégzése után az Energiaklub Egyesületnél kezdtem dolgozni, amelynek hosszú ideig ügyvezetője voltam,  igazgatásom alatt váltunk ismert think-tankké. 2015-ben csatlakoztam az E3G-hez – Third Generation Environmentalism –, melyet a globális zöld think-tank ranglistán az 5. helyen tartanak számon. Itt a Közép-Kelet európai és a balkáni régióban futó programokért felelek.  Tavaly télen voltam először Élő Adáson, ami nagyon megfogott és azóta titkon arra vágytam, hogy aktívabban járulhassak hozzá, mint a “puszta” adakozással, bár az is nagyon felemelő érzés volt. És akkor felhívott Era… Egyből igent mondtam.