Írisz Családi Kör Különalap

Írisz Családi Kör Különalap

AZ ÍRISZ  KÜLÖNALAP SZÁMLASZÁMA: 11709002-20130707

Az Írisz Családi Kör (ÍCSK) a József Attila-lakótelepen 2007 óta működő, nem bejegyzett, önkéntes  csoport – nem egyesület vagy alapítvány; az Írisz ferencvárosi lányok, asszonyok összefogásával jött létre, tagjai a József Attila-lakótelepen élnek, és szeretnének minél népesebb, egymást segítő női-, családi közösséget létrehozni lakóhelyükön. Hagyományos programjaik közé tartoznak többek között a Születés Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó lakótelepi rendezvények, a hagyománnyá érett Babák Rózsaparkja és a Játszótér Népe Piknik, továbbá a Dési Művelődési Házban megrendezett “szopis klubok” . Az Írisz Családi Kör tevékenységét részletesebben megismerheti honlapjukról.

A ferencvárosi Közösségi Alapítványon belül létrehozott Írisz Különalap alaptőkéjét, 50000 forintot Gávay Zoltán,  egy olyan kerületi vállalkozó ajánlotta fel, aki jól ismeri és évek óta támogatja az Írisz Családi Kör programjait. Az alaptőke leköthető,  hozamai folyamatosan az Írisz rendelkezésére állnak.

Az Írisz Családi Kör Különalap  egyszerűvé és átláthatóvá teszi az adománygyűjtést az Írisz Családi Kör számára –  lehetővé teszi a velük kapcsolatban álló, a programokon jelenleg vagy korábban résztvevő családok és egy velük szimpatizáló, céljaikat nagyrabecsülő tágabb kör számára, hogy támogassák az Írisz munkáját.

AZ ÍRISZ KÜLÖNALAP SZÁMLASZÁMA: 11709002-20130707

Az Írisz Különalap működése ugyanilyen egyszerű: az Írisz Családi Kör minden év elején célokat tűz ki és megtervezi, milyen tevékenységeire kívánja felhasználni az adományokat. A Közösségi Alapítvány elkülönített bankszámlán fogadja a beérkező adományokat, és átvállalja az ezzel együttjáró pénzügyi és adminisztrációs feladatokat. Az FKA minden negyedévben átadja az Külölapban összegyűlt összeget a kedvezményezett közösségnek, az általuk megjelölt cél szerinti használara. Év végén közösen értékelik a munkát és döntenek az együttműködés jövőjéről.

 

Önállóan kezdeményezett különalapok a közösségi alapítványon belül

Bárki rendelkezhet különalap létrehozásáról a Ferencvárosi Közösségi Alapítványon belül, amennyiben a tervezett alap célja összhangban áll a FKA céljaival. Ez esetben az alap elnevezését, céljait és felhasználásának módját a főtámogató, vagy az általa kijelölt személyek köre határozza meg. A Ferencvárosi Közösségi Alapítványon belül létrehozott önálló alap létrehozója, a kuratórium mellett, maga is részt vehet  az alapot érintő szakmai döntésekben.

Szeretné támogatni az Írisz Családi Kör tevékenységét? Gondolkodik egy hasonló különalap létrehozásáról a Közösségi Alapítványon belül? Írjon nekünk, vegyük fel a kapcsolatot!