FAKK jelentések diákszemmel és vizuálisan

FAKK jelentések  diákszemmel és vizuálisan

Az idén májusi Ferencvárosi Aput a Kapuba Kupa eredményeiről már itt  írtunk korábban, az eseményt követően nem sokkal.

És hogy látta a FAKK-ot  egy kerületi fiatal?

Nem térkép civil  rovat különlegessége, hogy a beszámolókat olyan ferencvárosi önkénteseink, civilek készítik, akik maguk is jól ismerik a kerület egy-egy részét – vagyis akik igazán elmondhatják magukról hogy nem térkép nekik e táj –  és kíváncsiak a helyi civil kezdeményezésekre. Tehát  felvállaltan szubjektív írásokat várunk tőlük. Ők az Alapítvány Stúdió IX. kommunikációs csoportjának  tagjai, amolyan helyi beépített riportereink, a ferencvárosi utcák hírmondói:)

Ilyen tudósítónk a 16 éves  Robin  Winchester is, aki gimnazista és a Belső -Ferencvárosban él.  Májusban még iskolapadhoz volt kötve, de vakációra  elkészült a  szubjektív ” jelentés”.  Így látta ő…

 

Gyerekek a pályára, Apuk a Kapukba!

 Az Aput a Kapuba Kupa ötödszörre került megrendezésre itt, nálunk a Ferencvárosban. Az esemény lényege az, hogy a ferencvárosi kisiskolások és a felnőttek együtt játszhassanak kispályás focit. Az egészen kicsi gyerekektől, a tinédzsereken át egészen a polgármesterig.

Harmadszorra veszek részt segítőként és volt bakácsosként, visszahozta az emlékeket a most odajáró diákok lelkesedése. Én ugyan nem vagyok egy nagy focirajongó, azonban a munkát nagyon élveztem, miután minden jól meg volt szervezve. A tanárok meccsét mindig ámulattal nézem végig, az idei különösen tetszett, miután most az önkormányzattal játszottak, mely csapatának oszlopos tagja volt a polgármester úr is, aki vakmerő cselekkel sorozta a fiatal tanárokat, akik mindennek dacára győztesként kerültek ki a mérkőzésből. Ami viszont a legjobban tetszett, hogy a szünetekben a pályán, a mérkőzések alatt pedig a park többi részén az éppen nem focizó gyerekek közösen játszottak a meccsek figyelése közben. De sajnos a diákok gyakran sportszerűtlenek voltak, egy-egy tanár néha még buzdította is őket erre a szerintem focihoz nem illő, de sajnos részét képző cselekedetre. A vesztes csapat néha kézfogás helyett egy egyszerű beintéssel letudta a gratulációt. Néhány felnőtt káromkodott és alázta a gyermekeket, sőt egy szülő még a bírót is, ezzel jó példát mutatva a lelkes fiataloknak, akiknek annyira megtetszettek a kedves apuka elmés szófordulatai, hogy büszkén ismételgették. A rossz példa sajnos mindenhol ott van, szerencsére ez csak nagyon kevésszer fordult elő.

Az egész rendezvény ideje alatt fényképeket, videókat készítettünk. Kettő darab SD kártyát vittem, ám a mikor az első betelt, a díjkiosztó előtt vettem észre, hogy a második valamikor kieshetett a tokból. Körbe érdeklődtünk, ám nem kellett sokat keresni, ugyanis aki megtalálta, rögtön leadta a szervezőknek az egyébként nem olcsó SD kártyát. Utólag is köszönjük.

 

A mellékelt infografikán pedig megmutatjuk , milyen folyamat előzte meg a búcsú-eseményt, az utolsó kupát, az elmúlt 3 évben.

Soós Bori grafikus rajzolta meg nekünk , lásd a mellékelt kép!