És ha a kaja nem lesz elég, azt is Ökiért tudunk majd venni???

És ha a kaja nem lesz elég, azt is Ökiért tudunk majd venni???

Négy diák utazott támogatásunkkal a tatai Kamaszfesztiválra, ketten a Dominó Általános iskolából, ketten a József Attila  Általános Iskolából.  (A két sulit szeptembertől összevonják, a Dominó megszűnik) Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő országos tábor szervezői idén felajánlották a Ferencvárosi Közösségi Alapítványnak, hogy támogatásunk esetén, kerületi diákok kedvezményesen vehetnek rajta részt. Mi a két fenti intézménynek ajánlottuk fel, hogy 2-2 diákja utazzon Tatára, lehetőleg olyanok, akik könnyen teremtenek kapcsolatokat, hangadók  a közösségükben, kreatívak és szeretik a kihívásokat, szívesen átadják majd itthon,szociálisan rászorultak,  és amit ott láttak- hallottak, azt itthon szívesen megosztják, ha jó tapasztalataik lesznek, ha nem. Vállalkozásuk azért sem mindennapi, mert nem pusztán egy tanítási időben kapott 4 napos jutalom-utazásról van szó!

Idén azt játszák a résztvevők, hogy  a KamaszÁllam polgáraivá válnak.
“A KamaszÁllam egy különös gazdasági modelljátékon, az ÖkLand-on alapul, amelyet a Liska Tibor közgazdász által megalkotott társadalmi-gazdasági koncepció alapján F. Liska Tibor dolgozott ki. Ez a modell az egyéni vállalkozás ösztönzését helyezi a középpontba, ugyanakkor biztosítja az egyenlő esélyeket a társadalom polgárai számára.
A Kamaszfesztivál – a KamaszÁllam nemzeti ünnepe. …Akik voltak már Kamaszfesztiválon, számukra ismerős, hogy az osztályok előre kiküldött programregisztrációs adatlapon tudtak előregisztrálni különböző programokra, amelyeket civil-, szakmai-, vagy oktatási szervezetek biztosítottak. Ezeket a programokat a résztvevők a részvételi díj fejében térítésmentesen látogathatták. Az idén a programokat a KamaszÁllam vállalkozásai biztosítják. Az ő termékekeit, az ő szolgáltatásaikat vehetik igénybe a KamaszÁllam polgárai …A Kamaszfesztiválra érkező polgárok megkapják az u.n. „társadalmi örökségüket” a KamaszÁllam saját pénznemében, Öki-ben. Ezek után a KamaszÁllam polgárai szabadon gazdálkodnak a megkapott Öki-jükkel. Öki-vel fizethetnek a vállalkozások által kínált termékekért, szolgáltatásokért.” (forrás: www.kamaszfesztival.hu)

 

Az utazás előtt 3 nappal, küldetésünkhöz híven, meghívtuk alapítványunk irodájába a jelentkező srácokat és Kerényi Katát  leendő kísérő tanárukat, a fesztivál egyik szervezőjét és egyben a Zöld Kakas Líceum egyik tanárát egy támogatói találkozóra. Ismerkedtünk, Kata elmondta a várható kereteket, lehetőségeket, a diákokat láthatóan semmi sem riasztotta el, mint hogy ha nem lesz esetleg jó  a tábori konyha, akkor is csak Kamaszállam valutájáért fognak tudni vásárolni, vagyis Ökiért??? Meg persze volt itt kérdés lányokról, fociról, csocsóról, táncról és menő hip-hopról, kicsit irigykedtünk is, hogy mi már erősen felülről súroljuk  a kamaszkort….

A kép a támogatói találkozón készült, látható, hogy a Dominós srácok, Erik és Ádám nagyon figyeltek Kerényi Kata (fesztivál szervező) minden szavára, hogy sejtésük legyen arról, mi vár Tatán rájuk: