ÉLŐ Adás 2017 köszöntő (itt)

ÉLŐ Adás 2017 köszöntő (itt)

 

 Üdvözöljük az ÉLŐ ADÁS zártkörű esemény  meghívottjai között!

Ön valószínűleg azért jár ezen az oldalon, mert hallott valakitől már erről a zártkörű programunkról és feltehetőleg szándékában áll résztvenni a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány izgalmas adaptációs kísérletében, melynek keretében egy a világon már sok helyen sikerrel kipróbált adománygyűjtő est ferencvárosi változatát rendezzük meg, immáron harmadik alkalommal! Köszönjük a bizalmat!

Ezen az aloldalon igyekszünk Önt tájékoztatni minden fontos körülményről, részletről, szabadon szemezgethet az információkból! Hangolódjunk egymásra és találkozzunk november 22-én, szerdán este 6 órakor, a ferencvárosi La Vida Rendezvényház LOFT épületében!

Az Élő Adás esten három nagyszerű, ferencvárosi kezdeményezés mutatkozik majd be, amelyet a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány a legjobb szívvel ajánl vendégei figyelmébe. Projektenként 450.000- 800.000 Ft közötti támogatással már mindegyik projekt megvalósulhat 2018-ban!

RÖVIDEN A CIVIL PROJEKTEKRŐL, AMELYEKRŐL EZ AZ EST SZÓLNI FOG ÉS AMIKRE EZÚTTAL TÁMOGATÁSOKAT GYŰJTÜNK:

 

 

hu_JPG-04 (1) „KULT”,  HOGY A FÉLELEM HELYÉT ÁTVEGYE A KÍVÁNCSISÁG!

 

Lehet-e a legnehezebb, legmegosztóbb társadalmi kérdések egyikéből, szó szerint is divatot, menő „divatmárkát” csinálni? Közelebb vihet-e minket az egészséges társadalmi diskurzushoz az, ha gyerekek képeivel, szimbólumokkal fejezzük ki az érzéseinket és ezeket bátran viseljük is magunkon?  A Menedék Egyesület projektjében a köztünk élő menekült, illetve migráns gyerekek és ferencvárosi gyerekek közös alkotófolyamata révén készülhetnek el azok az új Kult by Menedék ruhakollekciók, amelyek segíthetnek abban, hogy a félelmek helyét átvegye a kíváncsiság! A közösségi adománygyűjtés révén megvalósítható divatbemutató kiváló terepe lehet a találkozásoknak…

 

 

SkandinávHázTHINK: NORDIC – GONDOLKOZZ SKANDINÁV MÓDRA!

 

 

„Nézz balra, ott egy svéd?” Meg egy norvég, egy finn, egy dán és egy izlandi? Mit tanulhatunk mi például a méltán messzi földön híres svéd designból vagy a finn oktatási modellből, netán a skandináv krimik sikeréből?   Ha sikerül összegyűjtenünk a hiányzó összeget, egy nagyszabású tavaszi rendezvény keretében Ferencvárost „Mo. legészakibb pontjá”-vá tesszük” ahol megismerhetjük és megérthetjük, hogy mi a titka a skandináv államok nyitott, befogadó, szolidaritáson alapuló demokratikus társadalmainak.

Ehhez az izgalmas ötlethez gyűjt most adományokat a csak önkéntesekkel dolgozó Skandináv Ház Alapítvány.

 

 

 H52 _logo     H52 CSALÁDOK MENNI NYARALNI

 

 

 

 

Idén elhatároztuk, és megcsináltuk, jövőre pedig újrázni akarunk! Egy hét a Tisza mellett, de ennél sokkal több! Sokunknak ez első közös családi nyaralás volt, sőt élete első nyaralása, ahol apu-anyu-gyerekek együtt főztünk, gyűjtöttünk tűzifát,   együtt terveztük meg, hogy mivel  töltsük együtt az időnket….A magunk urai voltunk, magunk hoztuk a szabályokat. Ha megint vonatra szállhatunk,  ismét kiszakadunk megszokott környezetünkből,  mindennapi súlyos gondjaink közül. Most már tudjuk, mert átéltük, hogy a környezetváltozás szabad teret ad a fejlődésnek, a közös élmények motivációt a családok összetartásához.
Támogassuk a H52 ifjúsági irodát és közösségi teret, hogy megint „kirobbanthassák” magukat!