KAKAÓPARTI

KAKAÓPARTI

Kakaóparti a Medence Szalonban – Kinyílt az ÉLMÉNYKALENDÁRIUM ELSŐ ABLAKA

Ajándékozók: Medence Csoport és a  Négy Égtáj Ízei fűszerbolt

Egymásnak adták a kilincset a családok tíz órától a Medence Szalonban, mint egy igazi gyerekzsúrban!   A Firka Műhellyel közösen a megtervezett programon karácsonyfadíszeket készíthettünk. Gyerekeknek és a felnőtteknek is élvezetes, kreatív tevékenység az ilyen, járhat a kéz és a száj, egyszerre.

Az előre elkészített sablonok segítségével sokféle formát,  csodálatos madarat, muffin formát, hóembert, csillagalakot vágtunk ki, és egyszerű vagy keresztszemes öltésekkel összevarrva, egy kis kézügyességgel különleges karácsonyfadíszek kerültek ki a kezünk alól az újrahasznosított molinó anyagokból. Nem telt bele sok idő, s a formák hasába szegfűszeget gyömöszölve, fűszeres, karácsonyváró  illatok szálltak fel az asztal körül. A Medence Csoport tágas műhelyében mindenre volt elég tér. A legkisebbek műanyagmotorral vagy tanbiciklivel köröztek, s a járgányon közelítették meg a kakaós kancsót és a nagy kalácsos tálat. A hosszú asztalt körbeülték a barkácsolók. A shopban karácsonyi ajándék vadászok böngészték a polcokat és az árlapot. Régi ismerősök találkoztak újra, karácsony randevúkat beszéltek meg, komoly és komolytalan hírek cseréltek gazdát, és már elkezdődött a nagy tervek szövögetése a jövő évre. EKKOR CSÖNGETETT AZ AJTÓN – A MIKULÁS!!! A nagy meglepetés. A gyerekek egyhangúan állították, hogy jók voltak, a szülők nem cáfolták ezt, csak somolyogtak… így annak rendje módja szerint megtörtént a megérdemelt csokoládé átvétele és a kézfogás a nagy szakállú, piros ruhás ismeretlennel. Az ÉLMÉNYKALENDÁRIUM ELSŐ ABLAKA KINYÍLT, jól éreztük magunkat, GYERTEK EL LEGKÖZELEBB  IS!

foto: Medence Csoport / további képek a Kakaópartiról: itt

 

ÉLMÉNYKALENDÁRIUM NAPRÓL-NAPRA

Az ÉLMÉNYKALENDÁRIUM a Ferencvárosban programsorozat mottója: “Helyben, közösen”. 2012.december 8 és 16.-a között közel húsz ingyenes program várja a kilencedik kerületben élőket, dolgozókat, és a Ferencvároshoz kötődőket. Buzdítjuk a kerületieket, vegyenek részt, ismerjék meg egymást, hiszen mindenki adhat valamit a közösségének, ahogyan sokat kaphat is tőle.