Élménykalendárium december 8.

1. Stúdió K Színház ajándéka:  1 családi jegy (2 gyerek, 2 felnőtt) a Szamár a Torony tetején című előadásra, ami délelőtt 11 órától látható.

A Súdió K színház ajándékát Szilágyi Évától a Horváth család kapta meg. Részlet a levélből.
“Történt egyszer, hogy a lányok az apjukkal valami nagyszabású meglepetésre készültek az anyukának, azt hiszem a szülinapjára. Napok óta érezhető volt a levegőben az izgalom. Ők hárman néha eltűntek hosszú percekre az egyik szobában, titkolóztak, tekintetük sejtelmesen össze-összevillant. Timi sejtette, hogy valami zenei előadásra készülnek, mert néha elcsípett egy-egy titokban egymásnak súgott szót, a zárt szobaajtó mögül pedig mintha néha hegedű és furulya hangot hallott volna. Persze a lányok amúgy is sokat zenéltek, gyakoroltak otthon. Főleg a legnagyobb, aki már iskolai koncertre készült, ahol szóló szerepet is ráosztottak. Aztán végre egy nap ragyogó arccal felvonult a nappaliban a szimfonikus zenekar, és elkezdődött a privát koncert. Hát Timi nem erre számított.”
2. Pince Színház ajándéka: 4 jegy a Molnár Ferenc: Józsi című előadásra, ami délután 15 órától látható.

A Jelinek családnak Váci Timea küldte a Pince Színház ajándékát. Részlet a levélből.

“Szeretném meglepni a szomszédaimat: Juditot és Józsit.
Jó velük összefutni amikor szemetet viszünk le, jó összekacsintani jövetben-menetben és megkérdezni mi újság? Jó velük leülni az ő vagy a mi konyhánkban (már régen volt ilyen sajnos). Finom a szendvics, amivel szilveszterkor vendégségbe indulnak, de néhányat menetben bedobnak hozzánk is. Jó hozzájuk felmenni, mikor Judit 50. szülinapját ünnepli a család és egyáltalán nem vagyunk hivatalosak – csak úgy lekiabálnak a körfolyosón, hogy menjünk mi is.”

 

 

3. Iparművészeti Múzeum ajándéka: 2 családi jegy (bármekkora a család) a Karácsonyi vásárra és az épületben lévő összes  kiállításra.

A Tordai családnak Fleischer Judit küldte az Iparművészeti Múzeum ajándékát. Részlet a levélből

“Bálint most elsős a Molnár Ferenc általános iskolában. Anyukája Sclerosis Multiplexben szenved, így sajnos most már pár éve kerekesszékben ül. 2 éve sikerült egy földszinti önkormányzati lakást kapniuk, ami nagyon sokat jelent a családnak, különösen Áginak, hogy láthatja Bálintot az udvaron játszani, szaladgálni. Ám mivel Ági állandó ellátásra szorul Bálint apukája nem tud eljárni dolgozni. Így nagyon szerény anyagi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy színházba is járhassanak. Azt gondolom, hogy Bálintnak is, szüleinek is nagy élmény lehetne egy ilyen közös családi színház élmény.”

Melyik ferencvárosi barátod vagy ismerősöd  örülne ilyen ajándéknak? Facebook oldalunkon egy privát üzenetben írj nekünk erről az emberről – mesélj egy édekes történetet róla. Az alapítvány kurátorai kiválasztják a számukra legkedvesebbeket, és november 30-ig értesítik a feladókat, hogy az élmény-ajándékod célba ér-e.

 

–) vissza az ÉLMÉNYKALENDÁRIUMhoz