Élménykalendárium december 14.

Medence Csoport ajándéka: 2 jegy a Re-concept táskavarró workshopra, amely 10 -14 óra között áll nyitva az érdeklődők előtt.

A Mai Re-concept táskavarró workshopon  Deák Maja vehetett részt, mert legjobb barátnője Fövenyi Fanni ezzel az ajándékkal lepte meg. Részlet a levélből.

“Sokszor furcsákat kérdez. Olyat, ami soha senki másnak nem jutna eszébe. A zebránál gyakran, csak a fehér színű aszfalt részre lép. Szereti, ha a lehullott falevelek hangosan ropognak a talpa alatt. Ha az eső esik, és hangosan kopog a tetőablakon. Szeret szánkózni,szereti a havat.Szeret csöndben figyelni másra, inkább hallgat mint, hogy magáról meséljen. Ő volt nekem a támaszom mikor megismertem, megszerettem, és az életem fontos részévé lett.
Elvittem egy helyre. Ezt a helyet a második otthonomnak tekintem. Én mindig oda menekültem. Sokszor elakartam bújni, s mikor odaértem, ismét mosolyogtam. Adtam neki egy dobozkát, aminek míg ott vagyunk nyitva kell lennie. Úgy is lett, minden ami ott történt, minden boldog óra a dobozba szállt. A lelkére kötöttem, hogy amikor elmegyünk, szorosan zárja le fedelét. Csak akkor nyissa fel újra, amikor már nem bírja tovább a szomorúságot, s a legnagyobb szüksége lesz az emlékeire.
A szülinapjára kapott tőlem egy nyakláncot. Egy bicikli van a gömbölyű medálba karcolva . Rozsdabarna színű, mikor megláttam azonnal ő jutott az eszembe.
A papájával baleset történt. Azt mondták, nagyon sok időbe fog telni amíg felépül. A dobozkát kinyitotta. Bevallom semmi varázslat nem volt benne, de mosolyt csalt az arcára. A nyaklánc minden nap a nyakában lógott. Többet jelentett neki, mint ahogy remélni mertem volna. Teltek a hetek a hónapok. Apukája egy nap eltűnt a korházból. Úgy ahogy akkor félt, úgy nem félt soha addig a pillanatig. Az nap órákig állt kinnt a hidegben. Aggódva, félve, remélve, a tőlem kapott nyakláncott szorongatva. Hosszasan lehunyva szemét. Felnézett. Édesapja a kapuban állt…”

 

Facebook oldalunkon  egy privát üzenetben mesélj nekünk egy történetet arról az emberről, akit megajándékoznál ezzel az élménnyel! Az alapítvány kurátorai kiválasztják a számukra legkedvesebbeket, és november 30-ig értesítjük a feladókat, hogy az élmény-ajándék célba ér-e. S akkor tényleg  “maradjanak otthon, mert jön az Élményfutár. Bizony, bizony!

–) vissza az ÉLMÉNYKALENDÁRIUMhoz