Babák Rózsaparkja és Írisz Önálló Alap

Babák Rózsaparkja és Írisz Önálló Alap

2012. május 24. egy nagy nap az Írisz Családi Kör életében! 2012-ben hatodszor rendezte meg sikerrel Babák Rózsaparkja programját a József Attila-lakótelepeben a méltán híres civil női kör, s az FKA is megnyitotta ezen a napon az ÍRISZ  ÖNÁLLÓ ALAPOT, hogy  a munkájukat segítő adománygyűjtést ezzel támogassa. Minden gyermeket, aki tavaly május óta a lakótelepen született, és szülei bejelentkeztek a szervezőknél – mintegy 50 apró beköltözőt – egy-egy saját rózsatő elültetésével köszönt a lakótelep népe a Babák Rózsaparkja névre keresztelt közösségi ünnepen.

A rózsatövek mellé táblácskákat tűznek ki a gyerekek nevével, s a park közepén álló oszlopon a teljes névsor is elolvasható. Hatodik éve!!! – egy flotta komplett legénysége nőtt ki itt a földből 2006 óta. A Rózsapark program hagyományteremtő: a kiváló ötlet mellett az ismétlődés adja a szépségét, de azért minden évben tartogat meglepetéseket is!

Zsákbamacska adománygyűjtő akcióTavaly az egyik újdonság a baba-köszöntő verspályázat volt, amivel a Medáliák Egyesület fokozta a hangulatot, idén pedig az adománygyűjtő zsákbamacska akció, amit néhány nappal korábban az Írisz Családi Kör önkéntesei  szerveztek a Csigaparkban, mikor rájöttek, hogy még egy kis pénz azért hiányzik a klasszikus program pompás megvalósításához. A zsákbamacskából kihúzott (a családi kör tagjai által forró dróton felajánlott) plüssállatokkal és “új” autóikkal a kezükben boldogan távoztak az adományozó családok a játszótérről, az Íriszesek pedig 18ezer forintottal!  Apró csoda: aki adott és aki kapott, mind úgy érezte, jól járt!

Miről nevezetes még 2012. május 24.? A ferencvárosi Közösségi Alapítvány ezen a napon megnyitotta az Írisz Önálló Alapot, amely pénzügyi infrastruktúrát biztosít a köztiszteletnek örvendő nem bejegyzett civil csoport közösségi munkáját támogató adományok fogadásához. Az önálló alap “alaptőkéjét” Gávay Zoltán, az Írisz régi mecénása ajánlotta fel, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

AZ ÍRISZ ÖNÁLLÓ ALAP SZÁMLASZÁMA: 11709002-20130707

Ha szimpatikus a Babák Rózsaparkja, s támogatni kívánja az Írisz Családi Kör további tevékenységét a József Attla-lakótelepen, megteheti, hogy adományoz: vagy lendületes adománygyűjtő akcióikon személyesen, vagy egyszeri vagy rendszeres banki átutalással az ÍRISZ ÖNÁLLÓ ALAP javára.  részletek–)