Az önkormányzat nem engedte el a FAKK-kupa közterület-használati díját

Az önkormányzat nem engedte el a FAKK-kupa közterület-használati díját

A Ferencvárosi Önkormányzat Képviselőtestületének Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága 198/2012.(V.16). sz. határozatával elutasította kérelmünket, mely a tavaszi FAKK-kupa kapcsán kirótt 13 750 forintos közterület-használati díj befizetésének elengedésére vonatkozott. A díjat befizetjük, egyúttal sajnálattal vettük tudomásul, hogy a bizottság nem tekintett el a díj befizetésétől, amelyre egyébként a képviselőtestület 20/1996.(IV.26.) sz. rendeletének értelmében lehetősége lett volna*.

A FAKK-kupa célja, hogy a kerületi általános iskolák focicsapatainak rendezett egynapos labdarúgótornával is népszerűsítse a helyi adományozást, az iskolák sportéletének és szabadidős tevékenységének fejlesztését és a csodálatos ferencvárosi közterek igényes közösségi-kulturális-szabadidős programokra való kihasználását. A 2012-es FAKK-kupát az iskolák és a közösségi alapítvány kurátorainak önkéntes munkájával rendeztük meg április 14-én a Kerekerdő parkban. Köszönhetően a több mint 20 kerülethez kötődő vállalkozó, egyesület és magánszemély támogatásának, a részt vevő iskolák 350 000 forintnyi adományt kaptak intézményük fejlesztéséhez és a jó sportteljesítményekért számos különdíjat is kiosztottunk.

A 2012-es FAKK-kupáról készült videót itt tekinthető meg, a részletek itt olvashatók.

* A rendelet idevágó része:

„A Közterület-használati díj csökkenthető, illetőleg elengedhető a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján, a kulturális, sport rendezvények esetében, a kerületi társadalmi szervezetek “non profit”, legfeljebb 3 napos rendezvényei esetében.“