FAKK április 14.

FAKK április 14.

Iskolai udvarra kerti padokat, foci-, röpi- és kosárlabdát, kerékpáros alkatrészeket és szerszámokat is szeretnének többek között  „összefocizni“ maguknak azok a 13-14 éves diákok, akik indulnak a II. Ferencvárosi „Aput a Kapuba“ Kupán, a FAKK-on. A szervező  Ferencvárosi Közösségi Alapítvány  közvetett  célja a helyi adományozási kultúra  és egy Magyarországon még alig  ismert  szervezeti forma, a közösségi alapítvány népszerűsítése. A Kerekerdő parkban  április 14-én szombaton megrendezésre kerülő focitornán kilenc helyi  általános iskolai csapat indul, egyenként 50-100ezer Ft-os támogatásra pályázva. A játék előtt minden résztvenni szándékozó diákközösségnek meg kellett  neveznie, hogy milyen közösségi és/vagy sport tevékenységet szeretne folytatni vagy fejleszteni, ha kapna hozzá anyagi segítséget.  Mi azt vállaltuk cserébe, hogy ezeknek az ötleteknek, kívánságoknak a megvalósításához keresnek támogató kerületi vállalkozókat. Szépen gyűlnek az anyagi és egyéb ajándék-felajánlások, a FAKK-nak már több mint egy tucat támogatója van, de a további vállalkozók jelentkezését is várjuk…

 

 

Miért is, mit szeretnénk üzenni a rendezvénnyel?

A ferencvárosi közösségi alapítvány civil aktivistákból, művészekből és  helyi vállalkozókból álló köre közel két  éve kezdett el azon gondolkodni, hogy bár a Ferencvárosban kb. ezer (!) civil szervezet van bejegyezve, mégis hiánypótló lenne egy ún. közösségi alapítvány. A világban  sokfelé felismerték már azt, hogy a helyi igényeket  sokszor éppen a helyi pénzügyi forrásokkal lehet a legjobban kielégíteni, mert a támogató és a támogatott érdekei között egy közös  mindenképpen akad: jó érzés és bizalmat keltő annak adni és attól elfogadni, akit ismerünk. Az alapítvány nem egy nagy, központi pályázatkezelő társaság valahol messze, egy láthatatlan elefántcsonttoronyban, akik mögött homályban maradnak  azok is, akiket támogatnak. Tagjai maguk is a kerületben élnek vagy dolgoznak, és szeretik a  Ferencvárost. Hisznek benne, hogy a helyi jó ügyekre megtalálhatók a helyi források, és feladatuknak tekintik, hogy segítsenek a támogatóknak és a kezdeményezőknek összetalálkozni, megismerkedni, együttműködni. A decemberben bejegyzésre került Ferencvárosi Közösségi Alapítvány olyan elkülönített alapokat javasol első körben, amelyek egy-egy konkrét ügy vagy kerületrész támogatását célozzák. Egyelőre négy ilyen alap terve került kidolgozásra: Alap a Belső-Ferencvárosért, a József Attila Lakótelepért,  a Kerületi Közterek Feljesztéséért és a Ferencvárosi Gyerekek  támogatására. Ez utóbbi célt szolgálja tavaszi nyilvános rendezvényük, a Ferencvárosi „Aput  a Kapuba“ Kupa is, fejet hajtva  a kerület vitathatatlanul legismertebb és legnépszerűbb közösségteremtő hagyománya, a ferencvárosi futball előtt.

 Menetrend a támogatói- támogatotti találkozótól   a kupanapig:

A program április 13-án pénteken délután 4 órakor  egy támogatói – támogatotti „bemelegítéssel“ indul a kerületi Veranda Étteremben, ahol az induló iskolák képviselői és a versenyt támogató vállalkozók személyesen is megismerkedhetnek, és tájékozódhatnak egymás igényeiről.

Másnap, 14-én szombaton reggel 8.30 órakor indul a focikupa a Kerekerdő parkban (Vendel-Lenhossék utcák találkozásánál) és délután 3 óra körül, a Színészválogatott és az FKA- Önkormányzat közös csapatának mérkőzése után kerül méltó helyére a Vándorkupa, melyet Bácskai János polgármester és a Közösségi Alapítványt képviselői adnak át.

Kísérő események:

A verseny ideje alatt helyi civil szervezetek kisadomány-gyűjtést is terveznek a résztvevő iskolák javára, kiegészítő programokon keresztül. Jelképes adományokat vár például majd saját készítésű házi süteményeiért a Vagány Nők Klubja, a Kék Pont Bringaszervíz, a Gyökerek és Szárnyak Civil Fejlesztő Műhely FTC-totóinak szerkesztői és mások…

 Folyamatosan frissülő információinkat rendezvényünkről  a blogunkon követheti!

 A Ferencvárosi Közösségi Alapítványt kurátorai és „tiszteletbeli“ kurátorai:

Barna Erika – Kék Pont Alapítvány, Benedek Gabriella kuratóriumi elnök, Gyökerek és Szárnyak Civil Fejlesztő Műhely, Jordán Péter – SEM IX Zrt, Kucsera Zoltán – Veranda Grill & Wine, Miklusicsák Alíz – Medence Csoport, Nándori László – Nándori Cukrászda,  Kovács Edit és  Scsaurszki Tamás – Gyökerek és Szárnyak Civil Fejlesztő Műhely, Szűcs Attila – Ferencvárosi Európai Integrációs és Vállalkozásfejlesztési Egyesület, Velenczei Ágnes – Írisz Családi Kör, Virágh Orsolya – Zwack Unikum Nyrt.


További információk:

Benedek Gabriella kuratóriumi elnök:+36.70.613.19.65

Scsaurszki Tamás alapító: +36.20.243.84.91