KépMás

KépMás
A Kép Más projekt az AppArt Egyesület projektje.  Ferencvárosi Közösségi Alapítvány és az AppArt között kötött támogatási szerződés megtekinthető itt.

A Jurányiból az RS9-be költözik a KépMás című előadás/ Februártól új helyszínen megy a KépMás előadás

 

  1. szeptembere óta 9 előadáson van túl a MáSzínház társulata a „KépMás – Próbálom túlkiabálni magam” c. darabbal.

Az áprilisi premier óta idén februárban egy harmadik színpadon folytatják a munkát. Az új helyszín az RS9 színházban lesz, a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca 9-ben. Bakonyvári Krisztina, a darab rendezője elmondta, hogy a helyszínváltozás szervezési szempontból nem könnyű, de nagy lehetőség a társulat számára, hogy a Valla Kert ad majd otthont a produkciónak.

Az őszi évadban a pályázatuknak köszönhetően több mint 200 diáknak volt lehetősége kedvezményes feltételekkel megtekinteni a darabot, amire ebben a félévben is lehetőséget biztosít a Swimathon kampány során gyűjtött támogatás.

 

Részlet a darab ajánlójából:

Te szeretnél családot? Ditti igen. Szabina nem. Dittiről azt mondják, hogy fura. Szabina azt mondja, hogy különleges szeretne lenni. Szerinted furának jobb lenni vagy átlagosnak?

Szabina és Ditti testvérek, egy családban nőttek fel, mégis nagyon más értékeket tartanak fontosnak és a lehetőségeik is alapvetően különbözőek. Hogyan él meg egy hasonló élethelyzetet egy ép és egy sérült nő? Mik a mai nők céljai, vágyai, álmai? Hogyan változik mindez, ha sérült nőről beszélünk? Szeretnénk, ha ez az előadás csökkentené a szakadékot ép és sérült között, miközben kísérletet teszünk arra, hogy megfogalmazzuk, mit is jelent ez a két kategória egyáltalán.”

 

A nézők az előadásokat követően moderált szakmai beszélgetésen vehetnek részt a társulat tagjaival, színészeivel, alkotóival. Ezen kívül a pályázó iskoláknak lehetősége van meghívni őket egy-egy feldolgozó foglalkozásra drámapedagógus jelenlétében.

 

Az érdeklődő középiskolák az alábbi linken tudnak jelentkezni a még meglévő időpontokra január 19-ig:
http://mas-zinhaz.hu/hu/palyazatok

 

Az előadásokra regisztrálni, illetve jegyet venni az alábbi linkeken lehet:
2018. január 25., csütörtök. 18:00

http://mas-zinhaz.hu/hu/eloadasaink

  1. február 7-8., szerda-csütörtök, 19:00

http://rs9.hu/musor/2018-02/

 

A projektben tervezett tevékenységek

20 előadás, 20 szakmai beszélgetés. 15 drámapedagógiai foglalkozás.

A teljes szakmai program leírása megtekinthető itt