Anyahajó

Anyahajó

Nagy utat járt be az elmúlt három évben az Anyahajó Egyesület. A József Attila-lakótelepen élő anyákból verbuvált közösség mára egy lett a helyi civil szervezeteknek. Mégpedig az az egy, amelyik a hét szinte minden napjára kínál valamilyen hasznos, érdekes és gyakran hiánypótló programot az ott élő családok számára. Filozófiájuk: a mindenki ért valamihez elve. Ez esetükben azt jeleneti, hogy programjaikat a közösséghez tartozók szervezik és bonyolítják legjobb tudásuk szerint, ráadásul önkéntes munkában. A csapatban többek között dúla, perinatális tanácsadó, pedagógus, nyelvtanár is dolgozik.

Minden szervezet életében eljön az az időszak, amikor meg kell állni, és dönteni kell a “merre tovább?”-ról.

Az Anyahajó a 2016-os Swimathon rendezvényen egy helyiségre, otthonra, “kikötőre” gyűjtött. Másfél évvel később arra jutottak, hogy miután nem tudták a támogatóktól kapott adományt az eredeti célra felhasználni – röviden a történet: az ingatlan, amire a projektjüket alapozták még sem lett az övék, másik kilátásban sincs, viszont a Dési Huber István Művelődési Ház befogadta a programokat – most arra készülnek, hogy módosítanak az eredeti elképzeléseiken. Helyszín helyett egy társadalmi vállalkozás beindításán, és az ezzel járó szervezetfejlesztésen, átalakításon gondolkodnak.

Nekünk, az FKA stábjának izgalmas dolog látni, hogy miként alakul, merre formálódik ez az ügy.

Kitartást és bátorságot kívánunk nekik a január végén esedékes közgyűléshez, ahol várhatóan döntés születik a folytatásról.

Az Együttműködési megállapodás itt olvasható.