INFO TÁMOGATÓKNAK

Kik, milyen módon és mit támogathatnak a IX. kerületben a FerencvárosI Közösségi Alapítványon keresztül? Milyen előnyei vannak, ha rajtunk keresztül támogat egy rokonszenves ügyet?

Alapítványunk kifejezetten helyi, kerületi kezdeményezések beindításához vagy fejlesztéséhez vár segítséget Ferencvároshoz kötődő, itt élő és/vagy  dolgozó magánszemélyektől és vállalkozóktól, vállalatoktól.

Tisztelt (leendő) Támogatónk!

Örülünk, hogy Önt is érdekli , hogy mit és milyen sokféle módon támogathat a kerületben a Ferencváros Közösségi Alapítványon keresztül?

Mi nem egy nagy központi pályázatkezelő társaság vagyunk valahol messze, egy láthatatlan elefántcsont toronyban, akik mögött homályban maradnak  azok is, akiket támogatni szeretne. Magunk is a kerületben élünk vagy dolgozunk, és szeretjük a  Ferencvárost. Hiszünk benne, hogy a helyi jó ügyekre megtalálhatók a helyi források,  a mi feladatunk az, hogy segítsünk a támogatóknak és a kezdeményezőknek összetalálkozni, megismerkedni, együttműködni.

Támogatni több féle módon is tud minket, illetve a legkülönbözőbb helyi ügyeket:

1. a(z) FKA alapjai

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány kuratóriuma, kerületi igényfelmérés alapján,  megalakulásakor 4 önálló kerületi alap létrehozását tűzte ki célul, amelyekhez támogatókat vár. Egy-egy alap esetében, ha összegyűlt a minimális egy millió forint, akkor pályázatot írunk ki, az alap céljának megfelelő, jól körülhatárolható ötletek megvalósítására vagy fejlesztésére. Az általunk kezdeményezett alapokról itt találhat több infót.

2. önállóan kezdeményezett alapok

1 millió Ft-os támogatással bárki rendelkezhet önálló alap létrehozásáról, amennyiben annak célja összhangban áll a FKA céljaival, missziójával. Ez esetben az alap elnevezésében is feltüntetjük a támogató nevét, aki a kuratórium mellett  részt vehet  az alapot érintő döntési folyamatokban.

3. Legyen a(z) FKA 100 Barátja!

Ha ön rendszeres támogatásban részesíti az FKA-t, egyfajta általános, működési támogatást is adva ezzel munkánkhoz, akkor évente bekerülhet a(z) FKA 100 Barátja  körébe. Ebben a kiemelt támogatói  körben magánszemélyként  havi 5000Ft-os, vállalkozóként vagy  vállalatként havi 10.000Ft-os adománnyal válhat taggá. Amennyiben az alapítványt rendszeresen támogatók köre meghaladja a 100-at, örömmel bővítjük  a kiemelt támogatók klubtagsági körét:)

4. támogatás alkalmanként

Bármilyen  összeggel támogathatja az alapítvány céljait, működését ún. általános támogatással is, amelynek felhasználását ez esetben az alapítvány kuratóriumának döntésére bízza.

5. a(z) FKA saját szervezésű akciói, programjai

Alapítványunk  időről-időre maga is szervez olyan hagyományteremtő programokat, amelyek népszerűsítik a helyi, közösségi adományozást, ilyen pl. a tavaszi FAKK  (Ferencvárosi “Aput  a Kapuba” Kupa) a kerületi iskolai közösségek támogatására, az Igyon egy Szódát a Ferencvárosért akciónk, vagy a Viszlát Diszlájk pályázatunk, amelyekről itt olvashat többet, illetve a főoldal alján, kiemelt projektjeink galériájában.

Milyen előnyei vannak, ha rajtunk keresztül támogat egy rokonszenves ügyet?

Támogat minket? További információkért vegye fel  a kapcsolatot velünk itt!