FERENCVÁROSI GYERMEKALAP

FERENCVÁROSI GYERMEKALAP

A Ferencváros közössége igen heterogén összetételű, jelentős a halmozottan hátrányos helyzetű családok száma. Lakossága a legutóbbi időkig folyamatosan csökkent, ezért fontos, hogy a családok szívesen és hosszú távra tervezzenek a kerületben! A nagy forgalmú negyedek rontják a gyerekek egészséges életesélyeit, s a sűrűn lakott, épített környezetben igazi kihívás a legfiatalabbak fokozott mozgás- és térigényeit biztonságosan kielégíteni. Találkozóhelyekre, játszóterekre, s a kevés jövedelemmel rendelkezôk számára is kihasználható lehetôségekre van szükség. Mivel igen sok gyerek tanul a helyi intézményekben, a délutáni-hétvégi szabadidôben fontos cél az ő  hatékony elérésük, figyelembe véve a rendkívül sokféle kulturális-anyagi-etnikai lakossági hátteret is.

A gyerekkorban kialakuló helyi kötődés fontos erőforrás lehet az identitáskeresés időszakában, és segíti a felnőttkor termékeny (helyi) kötődéseinek kialakulását. Szándékunk az, hogy segítsük a gyerekek egészséges fejlődését és az előítéletmentes együttélést.

A Ferencvárosi Gyermekalap, fennállása óta két alkalommal írt ki pályázatot, majd osztott támogatást,  2014. tavaszán és 2015. őszén.

 

kölkök_2015_v

 

Őket támogattuk az Alapból 2015-ben, összesen 1 millió Ft-tal:

1. Hangképző program, a Képző-és Iparművészeti  Szakközépiskola és Kollégium  (250 ezer Ft)

2. Ferencvárosi Zsonglőrködő Iskolák program,  Magyar Zsonglőr Egyesület  (300 ezer Ft)

3. Kórházsuli program, Démétér Alapítvány (200 ezer Ft)

4. “Üdvözlet az Érkezőnek!”  program, Periszkóp Egyesület (150 ezer Ft)

5. Karácsonyi program, Örökségközösség Alapítvány a Fenntartható Örökségvédelemért (100 ezer Ft)

A támogatott programok rövid bemutatása itt.

kölkök_felirattal_final

 

 

 

 

 

 

 

Őket támogattuk az Alapból 2014-ben, összesen 683 ezer Ft-tal:

1. “Dobd be a Közösbe!” program, Talpraesők, kortárs segítők a hátrányos helyzetű gyerekekért csoportja (200 ezer Ft)

2. “Családi kalandozások a Ferencvárosban” program , Mi Tanodánk csoport, Presley Ridge Magyarország Alapítvány (200 ezer Ft)

3. “Helytörténeti nevelési projekt 2014 (május, júniusi moduljai)” program,  Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület (200 ezer Ft)

4. “Varázsoljuk el az Ecseri úti aluljárót!“, Horizont Szociális Alapítvány (83. ezer Ft)

A támogatott programok rövid bemutatása itt.

 

A 2014-ES PÁLYÁZAT EGYÉB RÉSZLETEI (felhívások, beérkezett pályázatok, nyertes pályázatok, a kuratórium zárójelentése, beszámolók)

CIKKEINK A FERENCVÁROSI GYERMEKALAP KAPCSÁN 

AZ ALAP TÁMOGATÓI 

INFORMÁCIÓ PÁLYÁZÓKNAK

INFORMÁCIÓ TÁMOGATÓKNAK

 

Ha Ön úgy gondolja, hogy egy kisebb összeggel vagy akár egy nagyobb adománnyal szintén szeretné támogatni az Ferencvárosi Gyermekalap céljait, vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!