Ők lettek idén az Év Önkéntese, Pro Bono Támogatója és Támogatója díjazottak

Hagyományosan ilyenkor, az év első időszakában szoktuk tartani az FKA Hálaadás Napját, melyet idén február 8-án, a ferencvárosi Stúdió K Színházban rendeztünk meg. Ezek az alkalmak arról is szólnak mindig, hogy megköszönjük a az előző évben minket kiemelten sokat segítő partnereiknek a támogatásukat és átadjuk az Év Önkéntese, az ÉV Pro Bono Támogatója és az Év Támogatója díjakat is.

A díjak idén is Rácz Katinka Üvegváros projektjének ötletére, a művész által készített festett üvegek voltak, melyek minden díjazott esetében megidézték saját helyi kötődésük egyik markáns helyszínét.

Az Év Önkéntese Díjat idén Zeke Angéla kapta.

Sok jó önkéntes úgy dolgozik csendesen a háttérben, hogy jó ideig csak az eredményét vesszük észre munkájának. Ő is ilyen, halk szavú, kedves lány, nagy teherbírással. Úgy jött felénk, mint a mesében a farkas, aki először csak az egyik lábát tette be az ajtón, aztán a másikat is, majd szépen lassan már itt van bent velünk, de mi ennek nagyon örülünk! Egy szemináriumi kutatási feladattal keresett fel minket egyetemistaként, aztán kiderült, hogy a Lónyay utcában lakik és jönne, ha számítanánk rá.  2 éve már a Ráday Korzó rendezvényünkön sokat segített, tavaly ugyanezen a programon már a szervező csapat tagja volt. 2018-ban már nem csak távolról szurkolt a Swimathonon de úszott és gyűjtött is a Ráday Korzóért úgy, hogy még a szinkronúszói múltját is kamatoztatta. Besegített és külföldi vendégeket kísért az Élő Adás esten, sőt, előtte részt vett a házi próbánkon és  megosztotta velünk véleményét a speakerek felkészülésekor. És még futott is már velünk alapítványi szervezésű közösségi futáson, ahova az anyukáját is elhívta, akiről kiderült, hogy egykori hosszútávfutó országos bajnok volt, talán innen is a szívósság és a kitartás! Interjúzott kerületi külföldiekkel az Új Szomszédaink projektben, jelenleg az ELTE Közösségi és Civil Tanulmányok Mesterszakos hallgatójaként éppen a szakdolgozatában is “főszereplünk”.

Az Év Pro Bono Támogatója Díjat a TRX Consulting Kft. kapta.

márton utca

Valójában úgy lenne fair, ha azt mondanánk hogy az utóbbi 6 év Pro Bono Támogatója!  Nekik köszönhetjük, hogy 6 évig nem csak otthonunk volt, de megismertük jól a Márton utcát is, amely tényleg világok találkozása. Aki ismerős a Középső-Ferencvárosban, az tudja, hogy a kerület rehabilitációs folyamatának egyik legszebb lenyomata az az utca, ahol mi egy utcára nyíló, szép kis, napfényes, barátságos irodában dolgozhattunk, ingyen. Egy geotermikus fűtésű, minimál  rezsijű Ökoház földszintje volt a mi birodalmunk, sok-sok találkozás és ötlet szülőhelye. Ami ha nincs, nem ismerjük meg talán sosem  a szemközti   nénit és az ő házi szilvalekvárját, kilóját 2000 Ft-ért, nem mosolygunk össze  reggelente a szintén szemközti kapuból kijövő  marokkói úszóbajnokkal, kinek ott van albérlete –  néha tényleg elképzelhetetlen, mi mindennel lehet motiválni a női munkatársakat –   vagy nem ismerjük meg Deák szódást sem, aki aztán sokáig minden rendezvényünkre  küldte nekünk folyékony adományát. Márpedig mit ér egy közösségi alapítvány az ilyen  jó szomszédságok nélkül, ugye?  Hálásak vagyunk, hogy a hőskorban akadt egy támogatónk, aki úgy bízott bennünk, hogy adományként otthont adott nekünk.

Az Év Támogatói Díját  az ITH Cégcsoport / Corvin Hotel Budapest  kapta.

Amikor vezetőjükkel még évekkel ezelőtt interjút készítettünk a honlapunkra, már tudtuk, hogy a népművelőből lett szállodaüzemeltető, kulturális túrákat is szervező ingatlanberuházó Pro Urbe díjas. A kezdet kezdetén a Ferencvárosi Aput a Kapuba jótékonysági Kupánk egyik helyi támogatójaként ismertük meg, aztán az évente komoly működési támogatást jelentő Patrónus céges támogatói körünk az egyik biztos tagja lett. Ha külföldi vendég jön hozzánk, ha csak tehetjük, náluk szállásoljuk el. Emberi léptékű barátságos kis szállodája az Angyal utcában – nomen est omen- a Corvin Hotel mindig jó referenciát kap a hozzánk látogatóktól. De hogy milyen barátságos  és nyitott a szálloda vezetése és személyzete, azt a tavaly november végi  Élő Adás közösségi adománygyűjtő estünkön,  vendégeinkkel együtt magunk is megtapasztalhattuk, amikor ott, a csodaszép rendezvénytermükben  tarthattuk meg a sorban negyedik, nagy sikerű programunkat, több mint 100 meghívottal, ahol az előkészítéskor nem tudtunk olyat kérni, amire ne találtak volna segítőkészen azonnali megoldást!
ÉS ha már  ma úgyis volt egy  nomen est omen, legyen ez itt másodszor is,  külön köszönet az ITH cégcsoport  vezetőjének,  Király Istvánnak a támogatásért!

Köszönjük valamennyi díjazottnak, hogy számíthattunk rájuk és hogy évek óta viszik alapítványunk jó hírét! Gratulálunk nekik!