Szép volt, Fiúk! Méltóképpen zártuk a FAKK történetét.

Szép volt, Fiúk! Méltóképpen zártuk a FAKK történetét.

Idén ötödszörre, s egyben utoljára rendezte meg  Alapítványunk május 9-én, szombaton a Ferencvárosi Aput a Kapuba Kupát, amelynek keretében iskolai csapatok helyi vállalkozóktól pénzbeli és természetbeni támogatást kaptak! A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola csapata nyert, ők 100 ezer Ft-ot kaptak és sok ajándékot, ezüst érmes lett a Kosztolányi Dezső Általános Iskola csapata és 60 ezer Ft-tal lettek gazdagabbak, míg a harmadik helyen végzett Telepy Károly Általános Iskola 40 ezer Ft-ot vihetett haza. A támogatásgyűjtő rendezvény apropóján összesen 1 millió 300 ezer Ft gyűlt össze a Ferencvárosi Gyermekalap javára, melyből alapítványunk ismét pályázatot tervez majd kiírni helyi civil ügyek támogatására. Köszönjük az 5 év alatt kapott sok támogatást, a segítő együttműködéseket és egyben reméljük, hogy jövőre egy másik programmal, de méltóképpen folytathatjuk a tavaszi sport-alapú támogatásgyűjtő programjaink sorát! Már dolgozunk rajta…

 Képek az idei FAKK programról itt, az Alapítvány facebook oldalán láthatók. 

A FAKK program az  5 éve alatt folyamatosan egyre nagyobb és színesebb támogatói kört vont maga köré.  2012-ben 300 ezer Ft -ot, 2013-ban 610 ezer Ft-ot, 2014-ben 980 ezer Ft-ot gyűjtöttünk össze helyi vállalkozóktól, idén több mint 1 millió 300 ezer Ft gyűlt össze a Ferencvárosi Gyermekalapban. Ebből a pénzből, szervezetünk támogatásosztó policy-jének megfelelően, pályázatot fogunk kiírni, és kerületi civil kezdeményezéseket fogunk támogatni.

Az idei FAKK-ot pénzügyileg támogatták : Kalotherm Zrt, TRX Consulting Kft, Bitu- Bau Építőipari Kft, FEVE, FEV IX. Városfejlesztő Zrt., DIMA Kft, ITH Hungary Kft., Bokréta -ALfa Kft., Vianova Kft., Lajos-Projekt Kft., GLS Aqua Kft., Dorla-Bau Kft., E-Builder Kft., Szabados és társa Kft., Arenda Consult Kft., CST Complex Kft., és egy magánszemély.

Természetbeni támogatók voltak: Zwack Unicum Zrt, Roma Önkormányzat, FEVE, Nándori Cukrászda, Ázsia Bt., Pink Cadillac, Madaras Pince

Amikor ezt a rendezvényt kitaláltuk, abból indultunk ki, hogy ha az utcán véletlenszerűen megszólítanánk járókelőket, hogy mi jut eszükbe először a Ferencvárosról, esélyes, hogy 10-ből legalább 8-nak a foci. A futball és a Fradi-szeretet, mint nemzedékeket összekötő kerületi hagyomány, sőt, sokaknak identitást erősítő tényező,  kihagyhatatlan erőforrás volt a számunkra is.  A nyertes csapat nemcsak hogy egy évre megnyerte a FAKK vándorkupát, de helyi vállalkozások támogatásaként komoly pénzjutalmat is kapott mellé, amelyet a diákközösség a sportélet fejlesztésére, szabadidős programokra fordíthat. “Apura” azért volt szükség a kapuban, hogy az érintett felnőttek, kísérő tanárok, szülők is lehetőséget kapjanak a bekapcsolódásra. A legjobb szurkolótábor, a gólkirály és természetesen a legjobb apu-a-kapubanis különdíjat kapott minden alkalommal.

Ha az utcán véletlenszerűen megszólítanánk járókelőket, hogy mi jut eszükbe először a Ferencvárosról, esélyes, hogy 10-ből legalább 8-nak a foci. A futball és a Fradi-szeretet, mint nemzedékeket összekötő kerületi hagyomány, sőt, sokaknak identitást erősítő tényező,  kihagyhatatlan erőforrás volt a számunkra is. A Ferencvárosi “Aput a Kapuba” Kupa tavaszi rendezvénye, 2014-ig négyszer került megrendezésre . A ferencvárosi iskolák felsős csapatainak szabadtéri bajnoksága a Középső – Ferencváros Kerekerdő Parkjában zajlik. A nyertes csapat nemcsak hogy egy évre megnyeri a FAKK vándorkupát, de helyi vállalkozások támogatásaként komoly pénzjutalmat is kap mellé, amelyet a diákközösség a sportélet fejlesztésére, szabadidős programokra fordíthat. “Apura” azért van szükség a kapuban, hogy az érintett felnőttek, kísérő tanárok, szülők is lehetőséget kapjanak a bekapcsolódásra. A legjobb szurkolótábor, a gólkirály és természetesen a legjobb apu-a-kapuban is különdíjat kap.


„ A FAKK azért is áll különösen közel hozzám, mert ez a program nálunk családi megmozdulás is! A kamasz gyerekeimet is be tudom vonni, pakolunk, szervezünk, sofőrködünk, amit csak kell. Nagyon élvezem hogy sok féle módon tudunk úgy segíteni, hogy közben együtt is vagyunk.”
Winchester Elica, tiszteletbeli kurátor.„…igazi hatását akkor fogjuk látni, amikor 15 év múlva az alapítványt azok fogják támogatni, akik az első FAKK kupákon az iskolák csapataiban fociztak. Nekik már nem kell majd elmagyarázni, hogy az egyéni szerepvállalás elengedhetetlen egy közösség dolgainak előmozdításában.”  Nándori László, tiszteletbeli kurátor.

 

Köszönjük az 5 év alatt kapott rengeteg támogatást és a sok együttműködő partner segítségét, önkénteseink lelkes és kitartó munkáját! Nélkülük ne ment volna. Szép volt, Fiúk!