Mint a létrán, fokról fokva,…

Mint a létrán, fokról fokva,…

Azon gondolkodtam milyen kérdéseket tegyek fel egy olyan nap után, amikor a másfél éves gyerekem nem akart elaludni, nem akart hazaindulni, és nem akart a babakocsiba beülni. Nekem ’csak’ ennyi problémám van, nyugodtan hátradőlhetek majd a Kompánia Alapítvány – Létra Fejlesztő Központjának szülőknek meghirdetett beszélgetésén.

Meleg teával és puszedlivel fogadott minket Taskó Anikó és Szilágyi Gabriella pszichológusok, valamint Gasteiger Nóra gyógypedagógus a Mester  utcai Létra Fejlesztő Központban, ahova várnak minden érdeklődött hétköznap is, telefonon lehet egyeztetni. Aztán záporoztak a kérdések. Miért nem tud az iskolás gyerekem az órán csendben maradni? Hogyan tanuljunk, egyáltalán tanuljunk-e velük együtt? A kamasz gyerekem nem áll velem szóba, őrült filmeket hajlandó csak nézni, szobája titokzatosabb és megközelíthetetlenebb, mint a CIA székháza.

A két órás beszélgetés alatt kiderült, hogy a ’csak’ problémákat érdemes komolyan venni és odafigyelni minden apró jelre…De néha már a “nem vagyok egyedül a bajban” felismerése is sokat segíthet, és az “elég jó szülők”  nem szuper-szülők, de olyanok, akik vállalják, hogy folyamatosan tanulni kell a szülői mesterséget, haladni mint  a létrán felfele, fokról-fokra, óvatosan!

Látogassatok el a Létrába!

Alíz

 

ÉLMÉNYKALENDÁRIUM NAPRÓL-NAPRA

Az ÉLMÉNYKALENDÁRIUM a Ferencvárosban programsorozat mottója: “Helyben, közösen”. 2012.december 8 és 16.-a között közel húsz ingyenes program várja a kilencedik kerületben élőket, dolgozókat, és a Ferencvároshoz kötődőket.Buzdítjuk a kerületieket, vegyenek részt, ismerjék meg egymást, hiszen mindenki adhat valamit a közösségének, ahogyan sokat kaphat is tőle.