Kettő az Egyben! Most egy jó ügyért két helyre is pályázhatsz!

Szeretnél a Ferencvárosban Közösségi Kertet és egy  izgalmas projektet építeni rá/köré?

Mint az ismeretes, alapítványunk február 19-én megjelentette a Ferencvárosi  Közterek  Alap pályázatát, Nem térkép e táj címmel, melyre március 20 – ig várjuk a jelentkezőket! Pályázati felhívás, űrlap elérhető itt.

És mivel most sem történik semmi sem véletlen, olvassuk, hogy a Kortárs Építészeti Központ is éppen új tagokat toboroz Közösségi Kertek projektjébe, többek között IX. kerületi területet  kínálva.

Márpedig ha meglesz a kerted, talán egy jó kis projekt ötleted is akad hozzá, amellyel kiegészítheted az ott folyó tevékenységet! Vagyis,  kettő az egyben, indulj az ötleteddel a Ferencvárosi Közösségi  Alapítvány Köztér pályázatán!

(fotó: IX. kerület/Itt lakunk)

Részlet a  KÉK felhívásából:

“Környezettudatosan az élhetőbb mindennapokért!”

A Magyar Telekom jóvoltából a KÉK_Kortárs Építészeti Központ új Közösségi Kertek megnyitását szervezi
2014-2015 év során a főváros 9; 10.; 11. és a 20. kerület vonzáskörzetében.

Mi az amit kínálunk?
Egy hely, ahol:
…városlakóként kertészkedhetsz, zöldséget, gyümölcsöt, virágokat termelhetsz,
…vegyszermentes táplálékod lehet, a saját terményedből főzhetsz,
…élvezheted a friss levegőt,
…családoddal, barátaiddal együtt örülhetsz a szüretnek,
…környezettudatosságot tanulsz,
…barátokra tehetsz szert,
…napi örömeid és sikereid lehetnek,
…egy jó kezdeményezés részese lehetsz,

A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk még a 9./20. és 10. kerületi Kertek szervezéséhez, határidő 2015.március 16. hétfőn 12:00 óra. Az eredményről és a további tudnivalókról, teendőkről, lehetőségekről mindenkit emailben kiértesítünk. A kertekben jelenleg a tervezés, terepmunka és a feltételek kialakítása zajlik, hamarosan közös erővel alakítjuk tovább saját igényeitekhez is igazodva! :) A teljes felhívás itt tölthető  le.