Heten a nyomunkban

A cím megtévesztő, hisz akár jóval többen is lehetnek  természetesen azok, akik  kedvet kaptak e Magyarországon még kevéssé ismert forma létrehozásához és a közeljövőben közösségi alapítványt szeretnének létrehozni. Sokszor emlegettük már, hogy míg a szomszédos országok mindegyikében vannak már komoly  hagyományai a közösségi alapítványoknak,  addig itthon a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány az egyetlen olyan szervezet, amely azért jött létre, hogy kifejezetten helyben gyűjtsön és osszon támogatást a kerületben, erősítve ezzel a helyi adományozás kultúráját és a kerületi közösséget.

Mindenesetre most, a Közös Alapon országos program, amely a közösségi alapítványok fejlesztéséért jött létre és nemrégiben pályázatot is írt ki ilyen céllal dolgozó  helyi csoportok támogatására, hét nyertes is hirdetett!

Debrecen, Dunakanyar, Dunaújváros, Gödöllő, Miskolc, Nyíregyháza és Pécs.

A pályázatok elbírálásában résztvettek külső felkért szakértők is, akiknek nevét itt ismerhetjük meg.

A nyertes csoportok több féle támogatásban is részesülnek a Közös Alapon programtól, többek között a csoportra szabott szakmai támogatásra számíthatnak, az alapítványt szervező munkát közvetett  és közvetlen pénzügyi támogatással segítik és amennyiben az új alapítványoknak sikerül egy jelentősebb összeget (az előzetes tervek szerint 2 millió Ft-ot) már önerőből helyi támogatásként összegyűjteniük, úgy az országos program szintén ekkora összeggel támogatja majd őket. Erről részletek itt.

Gratulálunk  a nyerteseknek és reméljük minél hamarabb megismerhetjük egymást!