Élménykalendárium december 11.

Iparművészeti Múzeum ajándéka: 2×2 db. jegy egy meglepetés kiállításra és az összes épületben lévő kiállítás megtekintésére, a kiállítás 17 órakor kezdődik.

Kovácsné Pázmándi Ágnesnek vitte az Élményfutár az Iparművészeti Múzeum ajándékát, amelyet Nádori Lídia küldött neki. Íme Lídia levele.

“Kovácsné Pázmándi Ágnesnek szeretnék ajándékot küldeni, aki a Károli Gáspár Református Egyetem Református Hittudományi Karának könyvtárában dolgozik, a IX. ker. Ráday u. 28-ban. A szokásos könyvtári nyitvatartási időben biztosan megtaláljátok a helyén. A múltkor azért jártam benn nála a könyvtárban, mert kölcsönadott nekem egy külső winchestert, amin felbecsülhetetlen értékű videofelvétel van: Szabó Magda “Bárány Boldizsár” című verses meséjének színpadi változata 2011 júniusából, a Bakáts téri suli akkori 4/z-seinek szülei, illetve az iskola néhány tanára előadásában. Az előadás Ági ötlete volt, ő hozta a Bárány Boldizsárt, és engem kért meg, hogy segítsek a színpadra alkalmazásban. Fogalmam sem volt róla, hogyan lehet ezt megvalósítani a hajszolt, leterhelt — és ki tudja, mennyire játékos kedvű — felnőttel. Hatalmas pozitív élmény volt. A videofelvétel sokáig lappangott Ági gépén, nemrég hívott örvendezve, hogy megtalálta, én pedig bementem érte a könyvtárba. Ági pedig még gyorsan megmutatta Rádayak könyvgyűjteményét.
Isten éltesse!”

Lurdy Cinema City ajándéka: 2 jegy, bármelyik filmre!

Részlet Takács Mária leveléből, aki Tímár Magdinak küldte a Lurdy Cinema City ajándékát.

“Barátnőmék házában áll egy gesztenyefa, amelyik évekkel korábban megbetegedett. Nyáron is barnultak, bepödörödtek a levelei, nem érezte jól magát.
Ez a jelenség nem volt egyedi, az egész országban pusztította a gesztenyefákat egy bizonyos gombafajta. Születtek megoldások a baj legyőzésére, a leghatékonyabb egy oltás volt, amit a fa kérgébe kellett fecskendezni.
Ennek híre eljutott barátnőmhöz is, aki felhívta erre a közös képviselő figyelmét. Sikerült egy olyan szervezetet találnia, amelyik ingyen oltotta a fákat, csak ki kellett őket hívni.
A közös képviselő barátnőm hatására ezt megtette, a gesztenyefa azóta egészséges, őrzi a ház hűvösét, a lakók lelkének nyugalmát.”

Facebook oldalunkon  egy privát üzenetben mesélj nekünk egy történetet arról az emberről, akit megajándékoznál valamelyik élménnyel ezek közül! Az alapítvány kurátorai kiválasztják a számukra legkedvesebbeket, és november 30-ig értesítjük a feladókat, hogy az élmény-ajándék célba ér-e. S akkor tényleg  “maradjanak otthon, mert jön az Élményfutár. Bizony, bizony!

–) vissza az ÉLMÉNYKALENDÁRIUMhoz