Bemutatjuk az FKA új igazgatóját!

era_fkaMindent belead, szélsebesen bringázik egyik projektről a másikra, néha megtorpan, majd felkiált, hogy „ÚRISTEEEN!”. Oldott légkört teremt maga körül, be- és elfogadóképes, ugyanakkor határozott erővel tudja képviselni elképzeléseit. Csodálható az érzékenység, amellyel az emberekkel törődik. A kezében tartott legkülönbözőbb szálak közös értelmet nyernek. Február elsejétől Barna Era az FKA igazgatója; őt mutatják be a kuratórium tagjai.

 

 

 

 

Virágh Orsi

Erát könnyű szeretni.

Erában azt szeretem, hogy egyszerre képes farsangot szervezni, tüntetni, tüntetés előtt megfőzni, cikket írni, facebookon posztolni és megosztani, pénzügyi beszámolót írni, jövőről gondolkodni, boldognak lenni, kétségbeesni, szeretni és aggódni… Azt is szeretem, hogy semmit sem csinál félgőzzel, semmit se bíz a szerencsére. Számíthatsz rá, meghallgat, elintéz. Február 1-től az FKA igazgatója. :)

Benedek Gabi

1. Büszkék vagyunk, hogy Era minket választott!
2. Bízunk benned (kár, hogy ez közhely) légy szíves bízz magadban!
3. Era dupla oroszlán: energikus, lelkes, megértö, szenvedélyes, igazságkeresö, fogékony, hüséges és melegszívű.

Reméljük, hogy az alapitványi munka mellett marad időd másra is. Töltekezz! Fuss! Era, do you speak English? Fingers crossed: pár év múlva ott lehessünk elsö könyved dedikálásán!

Eddig ő irt mindekiröl, most meglepetésként, mi írunk róla!

Jordán Péter

Amikor jött a kör e-mail, hogy mindenki írjon néhány sort Eráról, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz e feladatot teljesíteni, hiszen az könnyen leírható, hogy kedves, vidám szeret és tud is biciklizni stb, de ezek azon túl, hogy igazak, rém sematikusak, és ha csak ennyi lenne, azt ráadásul még méltatlannak is érezném vele szemben, hiszen akit szeretünk, az jóval több figyelmet érdemel, ugyanakkor pontosan megtalálni a megfelelő jelzőket, szavakat nehéz.

Viszont erre jók néha a hajnalok, jönnek a gondolatok és megerősítik bennem, hogy a kuratórium jó döntést hozott, mikor egyöntetüen úgy határoztunk, hogy Erát igazgató címmel ruházzuk fel. Itt tört felszínre a kérdés, hogy vajon ez mit jelent, milyen tulajdonságok kellenek, hogy társuljanak ehhez, és vajon Erában megvan-e mindez? Az alábbiakban megpróbálom röviden, a teljesség igénye nélkül körülírni, mit is gondolok erről.

Era nagyon nyitott az újdonságra, tetszik benne az erős felelősségérzet és az ügyekhez, feladatokhoz, az egész alapítványhoz kapcsolódó kellő alázat. Nagyon oldott légkört, hangulatot tud teremteni maga körül, be- és elfogadóképes, határozott erővel tudja képviselni elképzeléseit, de nem ragaszkodik mereven a dolgokhoz, meggyőzhető.Nagyszerűen fogalmaz, írásainak sajátos, egyéni jellege, stílusa van, ami nekem kifejezetten tetszik.
Amiben erősödnie kell, az az önbizalom; hamarabb aggódni kezd, mint kellene, az esetleg felmerülő nehézségektől hirtelen megriad, pedig akkor higgadtságra és türelemre lenne szükség.

Egy igazgatónak stratégának és egyben operatívnak is lenni kell, és ez Erában benne van. Közös a felelősségünk, hogy a fentiekben leírt jó tulajdonságok hosszú ideig igazak is maradjanak és kötelességünk is Erát támogatni és segíteni ebben a poziciójában.

Scsaurszki Tamás

2010 óta dolgozom együtt Erával az FKA-ban. Ezalatt jól megismertem és tudom, hogy igazgatóként számos olyan képességgel rendelkezik, amelyre nagy szüksége lesz gyorsan növekvő, ambíciókkal teli alapítványunknak: ilyen például az az érzékenység, amellyel egyes emberekkel törődni tud, hogy az adott ember érezze, hogy fontos a FKA-nak, vagy az a “mesélőképesség”, amellyel úgy tudja elmondani a médiának a “sztorijainkat”, hogy az arra felfigyel; ilyen képesség a … ah, de nem folytatom, inkább figyeljék munkáját, majd megtapasztalják.

Velenczei Ági

Milyen igazgatót akartunk? Aki ismeri a működésünket, aki csapatjátékos, akivel lehet kitalálni és bevállalni új dolgokat, elengedni ami nem megy, akivel együtt nevetni is jó. Sokszínű kuratóriumunkban kezdetektől szerettem Era stílusát. A körülöttünk lévő társadalmi mozgásokra nagyon hasonlóan reagáltunk, az elmúlt évek tüntetésein úgy vettünk részt, hogy csupán jeleznünk kellett a másiknak, hogy éppen miért kell kiállni, érvelnünk nem igazán kellett.

Szeretem benne, hogy a munkáját és a közös gondolkodást mindig komolyabban veszi, mint saját magát. Jó szeizmográfja van arra, ha nagyon elszállnánk, és képes visszarántani minket a földre. Sokat tanultam tőle a tudatos építkezésről, reményeim szerint ezzel fog továbbra is sokat használni az alapítvány ismertségében és működésében.

Kovács Edit

Era pókasszony, aki amerre jár, szövi kapcsolati hálóját, akinek a kezében a legkülönbözőbb szálak is közös értelmet nyernek. Nagy nyereség, hogy kreatív, kommunikatív energiájának nagy részét mostantól az FKA körüli szövetek szövésére fordítja. Tarka programokat, erős, vidám kapcsolatokat, színes híreket, fordulatos történetek várunk és kívánunk általa, magunknak!

Miklusicsak Aliz

Erát egyszer láttam táncolni, kb. 2 éve Tamás születésnapján. Teljes koncentrációval, erőbedobással, mosollyal, ritmussal és boldogsággal. Néha odajött hozzánk és azt kiáltotta, hogy ’ÚRISTEN’ – mintha kétségbeesett volna, hogy nem nézik az emberek jó szemmel az ő örömét – majd körbenézett, aztán már folytatta is a pörgést.

Nagyon megfogott akkor a lénye és azóta tudom, hogy ő éppen így is dolgozik, mindent belead, szélsebesen bringázik egyik projektről a másikra és néha megtorpan, majd felkiált, hogy ’ÚRISTEEEN’

Era előbb lett barátunk, mint az FKA igazgatója!

Korábbi cikkünk Era adománygyűjtő akciójáról:

http://ferencvarosi.kozossegialapitvany.hu/a-csiga-befutott-gyulik-az-adomany/

 

Barna ERAcsigadomány_idő